Kassasysteem koppelen aan GoedGepickt middels de API

Updated by Stan

In deze handleiding leggen we uit hoe je middels de GoedGepickt API een koppeling op laat zetten voor je kassasysteem. Wordt er binnen de organisatie gebruik gemaakt van een kassasysteem waarmee je dezelfde voorraad gebruikt als de andere verkoopplatformen? Dan is het mogelijk om middels de GoedGepickt API een koppeling op te laten zetten.

Voor het opzetten van een koppeling tussen het kassasysteem en GoedGepickt is technische kennis vereist, waarbij je een programmeur benodigd hebt. Wij hebben hier helaas geen kant-en-klare oplossing voor beschikbaar.

Voorraad bijwerken in GoedGepickt vanuit kassasysteem

Eventuele oplossingen zijn waarmee je jouw voorraad op peil kunt houden, samen met een kassasysteem. Onze API documentatie vind je hier: www.goedgepickt.dev

• Bij elke verkoop een voorraadmutatie uitvoeren op de voorraad van het product middels de Product Stock Mutation-methode in de GoedGepickt API. Je kan bij elke mutatie meegeven voor welk bonnummer de mutatie is uitgevoerd om overzicht te houden.

of

• Je maakt voor elke transactie een bestelling aan in GoedGepickt via de GoedGepickt API, met daarin de producten toegevoegd. Automatisch worden de voorraadmutaties uitgevoerd op de producten uit de bestelling.

Voorraad bijwerken in kassasysteem vanuit GoedGepickt

Mocht je eventueel wensen om de voorraad in jouw kassasysteem bij te werken vanuit GoedGepickt, dan kan je dat realiseren door webhooks in te stellen in GoedGepickt (Instellingen -> Webhooks). Hiermee krijg je realtime updates m.b.t. de voorraad toegestuurd naar een ingestelde URL, waarop je zelf de verzoeken kunt afhandelen.

Vragen?

Nu weet je hoe je middels de GoedGepickt API een koppeling op laat zetten voor je kassasysteem. Zijn er toch nog onduidelijkheden, heb je andere vragen of ideeën? Neem dan contact met ons op, wij helpen je graag!