GoedGepickt Restful API (algemene informatie)

Updated by Stan

In deze handleiding leggen we uit hoe je verbinding maakt vanuit je eigen platform met de snelle RESTful API van GoedGepickt. Dit is standaard inbegrepen bij alle pakketten van GoedGepickt. Hiermee kunnen ontwikkelaars koppelingen maken met welk systeem dan ook. Middels de API maken we de interface tussen systemen mogelijk.

Mogelijkheden

Alles wat je in de GoedGepickt webapplicatie kunt doen, is vrijwel ook allemaal mogelijk met de API. Zo kan je bijvoorbeeld bestellingen+producten aanmaken & bewerken. Maar ook de voorraad(locaties) ophalen. Je vindt alles qua mogelijkheden in onze API documentatie.

API documentatie

We hebben onze documentatie is het Engels geschreven, zodat ook ontwikkelaars uit het buitenland er mee aan de slag kunnen. De API documentatie hebben we ontwikkeld middels Postman. Hiermee kunnen eenvoudig test-aanroepen worden gedaan. We hebben de API zo eenvoudig mogelijk opgebouwd, zodat er eenvoudig mee gewerkt kan worden.

Klik hier om de API documentatie te openen

Fulfilment

Voor fulfilmentklanten hebben we ook API documentatie beschikbaar. Deze API documentatie komt grotendeels overeen met de API voor normale accounts, echter is hiermee enkel toegang tot de data die hoort bij de fulfilmentklant.

Klik hier om de API documentatie voor fulfilmentklanten te openen

Enkele voorbeelden

Hieronder staan enkele voorbeelden waarvoor je de GoedGepickt API kunt gebruiken:

• Koppel je eigen maatwerk verkoopplatform (webshop, kassasysteem, etc)
  • Haal realtime voorraad op voor je intranet
  • Maak data analyses voor producten / bestellingen
  • Maak retouren aan vanuit je eigen retourportaal
  • Maak bestellingen realtime aan vanuit je webshop
  • Maak inkoopbestellingen aan

Support voor ontwikkelaars

Heeft de ontwikkelaar ondersteuning nodig bij het ontwikkelen via de API? Dan mag de ontwikkelaar direct contact met ons opnemen via info@goedgepickt.nl. Enige kennis van programmeren is wel vereist 🙂

Vragen?

Nu weet je verbinding maakt vanuit je eigen platform met de snelle RESTful API van GoedGepickt. Zijn er toch nog onduidelijkheden, heb je andere vragen of ideeën? Neem dan contact met ons op, wij helpen je graag!