Instellen van twee-staps authenticatie (2FA)

Updated by Stan

In deze handleidingen leggen we je uit wat twee-staps authenticatie is en hoe je dit inschakelt op accountniveau en eventueel verplicht op bedrijfs/organisatie-niveau.

Om je account van GoedGepickt extra te beveiligen kan je gebruik maken van de twee-staps authenticatie. Door deze extra beveiliging in te schakelen wordt er na het invullen van je gebruikersnaam & wachtwoord gevraagd naar een authenticatie-code. Je vindt deze authenticatiecode in een app op je mobiele telefoon of per e-mail.

Wens je deze beveiliging overal toe passen, behalve op kantoor / magazijn? Scroll dan omlaag voor uitleg hoe je bepaalde IP-adressen kunt uitsluiten.

"Waarom zou ik twee-staps authenticatie inschakelen?"

Je gebruikersnaam & wachtwoord kunnen in verkeerde handen vallen. Wellicht (per ongeluk) ergens opgeschreven, afgeluisterd, keylogger of een collega het vertrouwen gegeven dat er eenmalig gebruik van zou worden gemaakt?

Omdat er binnen GoedGepickt veel privacy gevoelige data wordt opgeslagen, is het gevaarlijk als iemand 'zomaar' in een account kan inloggen. Daarom adviseren we om 2 Factor Authentication / 2FA in te schakelen binnen je organisatie, om dit soort situaties te voorkomen.

Twee-staps authenticatie (2FA) inschakelen

Hieronder volgt stap-voor-stap instructie hoe je deze extra beveiliging inschakelt.

1. Klik rechts bovenin GoedGepickt op je profielfoto / gebruikersicoon en klik daarna op Mijn profiel om naar je profielinstellingen te gaan.
  2. Klik onder het blok 'Beveiliging' op de knop Twee-staps authenticatie inschakelen. En daarna in de pop-up nogmaals op de oranje knop Twee-staps authenticatie inschakelen.
  3. Kies nu voor de optie Via Google Authenticator of Via e-mail.
    1. Google Authenticator - Je installeert een app op je telefoon, Google Authenticator voor iPhone of Android. Hiermee krijg je direct een code om te gebruiken na inloggen.
      1. Scan de QR-code met je Google Authenticator app of vul de code in, in de app.
      2. Je ziet in je scherm een code, neem deze over en vul deze in GoedGepickt in.
      3. Vul tevens je wachtwoord in van jouw account & klik op Opslaan.
      4. Vanaf nu dien je na inloggen elke keer een code in te vullen, die je in de app kan opvragen.
    2. Via e-mail - Je ontvangt steeds binnen enkele ogenblikken een login-code op je profiel e-mailadres, welke je kunt gebruiken om in te loggen.
      1. Je ontvangt nu een code per e-mail als verificatiecode. Navigeer naar je e-mail programma. Kopieër de ontvangen code en ga terug naar GoedGepickt.
      2. Vul tevens je wachtwoord in van jouw account & klik op Opslaan.
      3. Vanaf nu dien je na inloggen elke keer een code in te vullen, die je per e-mail ontvangt.

Twee-staps authenticatie uitschakelen

Wens je geen gebruik meer te maken van de twee-staps authenticatie? Volg dan onderstaande stappen om deze beveiliging uit te schakelen.

1. Klik rechts bovenin GoedGepickt op je profielfoto / gebruikersicoon en klik daarna op Mijn profiel om naar je profielinstellingen te gaan.
  2. Klik onder het blok 'Beveiliging' op de knop Twee-staps authenticatie uitschakelen. En daarna in de pop-up nogmaals op de oranje knop Twee-staps authenticatie uitschakelen.

Geen toegang tot de authenticator app?

Heb je geen toegang meer tot de authenticator app? Je hebt dan de mogelijkheid om e-mail op te vragen met een authenticatie-code. Hiermee kan je alsnog inloggen in je account.

Kom je er niet aan uit? Neem dan contact op met onze support.

Verplichten voor alle gebruikers in de gehele organisatie?

Het is mogelijk om deze extra beveiliging verplicht te maken voor de gehele organisatie. Dit houdt in dat elke gebruiker binnen de organisatie verplicht de authenticatie-code moet invullen.

Je stelt dit in via Instellingen > Bedrijfsinstellingen onder het tabje 'Twee-staps authenticatie' met de optie 'Verplicht tweestapsverificatie voor gebruikers binnen dit bedrijf'.

Let op; dit is meteen actief binnen de organisatie. Na het activeren zien medewerkers een pop-up waarmee zij de keuze hebben hoe ze twee-staps verificatie willen gaan gebruiken, indien het in het profiel nog niet ingesteld is.

Twee-staps authenticatie uitschakelen voor bepaalde IP-adressen

Wens je alleen buiten je magazijn(en) en eventuele andere werkplekken deze beveiliging toe te passen, omdat er te vaak in- en uitgelogd wordt & je de snelheid er in wilt houden? Dan kan je onder Instellingen > Bedrijfsinstellingen onder het tabje 'Twee-staps authenticatie' het IP-adres invullen. Meerdere IP-adressen? Scheid deze dan door middel van een komma.

Vragen?

Nu weet je waar je twee-staps authenticatie voor gebruikt en hoe je dit in stelt. Zijn er toch nog onduidelijkheden, heb je andere vragen of ideeën? Neem dan contact met ons op, wij helpen je graag!