Een automatische actie aanmaken

Updated 2 weeks ago by Stan Janssen

Een automatische actie aanmaken is eenvoudig te doen middels volgende stappen in GoedGepickt:

1. Navigeer in GoedGepickt naar Instellingen -> Automatische acties. Op deze pagina staan alle gemaakte automatische acties weergegeven.
  2. Klik rechts bovenin het scherm op Automatische actie toevoegen.
  3. Hier zijn een aantal velden die je kunt invullen:
    1. Actief: Wil je dat de actie wordt toegepast of wil je deze (tijdelijk) uitschakelen?
    2. Naam: Hiermee kan je de regel herkennen in je overzicht en in de bestelling geschiedenis. Plaats hier bijvoorbeeld je conditie & actie voluit geschreven: Als bestelling zwaarder is dan 2kg, selecteer dan PostNL Pakket.
    3. Omschrijving: Heb je een hele lijst met condities? Dan kan je in je beschrijving in het kort omschrijven wat je precies doet. Handigheidje voor jou en je collega's; wordt verder niets mee gedaan.
  4. Nu kan je links onder Condities (als dit) een conditiegroep gaan aanmaken. De acties worden uitgevoerd als de uitkomt van de condities waar is.
    Maak je geen conditie(groep) aan? Dan worden de acties automatisch toegepast op alle bestellingen.
    1. Klik op Conditiegroep toevoegen. Er wordt nu een lichtblauw blok erboven getoond. Hier kan je de naam van je conditiegroep instellen, bijvoorbeeld: "Controleren of bestelling zwaarder is dan 2kg". Hiermee kan je in het kort omschrijven wat je groep precies doet.
    2. Klik op Conditie toevoegen. We gaan nu onze eerste conditie toevoegen. Selecteer in het eerste veld de kolom waarop je wilt gaan controleren. Per type veld is er een conditie-mogelijkheid (gelijk aan, niet gelijk aan, groter dan, kleiner dan, begin met, begint niet met, eindigt met, eindigt niet met, etc etc).
    3. Je kan aangeven of je wilt dat alle condities waar moeten zijn of dat 1 van de condities waar moet zijn. Hierdoor kan je ook er voor kiezen om een dergelijke conditie als hieronder te realiseren:
  5. Nu gaan we een actie aanmaken. Je kan meerdere acties toevoegen, maar maximaal 1 type per automatische actie. De volgende acties zijn momenteel beschikbaar:
    1. Voeg labels toe aan bestelling (bestelling labels zijn in te stellen via Instellingen -> Labels)
    2. Voeg interne notitie toe aan bestelling
    3. Voeg producten toe aan bestelling (eventueel negeren als niet op voorraad of eventueel in backorder plaatsen)
    4. Voeg voorkeur voor verzendmethode toe aan bestelling (per webshop)
    5. Voeg notitie toe aan bestelling (wordt op pakbon getoond)
    6. Pickdatum uitstellen
    In dit voorbeeld kiezen we er voor om labels toe te voegen aan de bestelling én kiezen we een gewenste verzendmethode:
  6. Klik nu op de knop Opslaan. Bij de eerstvolgende nieuwe bestelling die binnenkomt, wordt gecontroleerd of deze voldoet aan de condities die zijn ingesteld en worden de acties uitgevoerd.
  7. Je kan nu zo veel acties aanmaken als je wenst!
Deze automatische acties worden niet met terugwerkende kracht toegepast op bestellingen, maar enkel op nieuwe bestellingen. Mocht je willen testen op een bestaande bestelling, dan is het mogelijk om een bestelling opnieuw te synchroniseren.
Indien je een automatische actie conditie wilt instellen voor een land; gebruik dan de ISO-3166 landcode (2-letterig), bijv. NL voor Nederland en BE voor België.