Internationaal verzenden met Sendcloud (buiten EU)

Updated by Tessa

In deze handleiding leggen we uit hoe je het internationaal verzenden via Sendcloud (buiten de EU) nog makkelijker kunt maken in GoedGepickt.

In GoedGepickt kun je, bijvoorbeeld met verzendprovider Sendcloud, zendingen aanmaken voor buiten de EU. In deze handleiding hebben we de informatie verzameld over de instellingen in GoedGepickt welke je kunt gebruiken om het verzenden nog makkelijker te maken.

Douane documenten

Via GoedGepickt kan je met Sendcloud ook direct de douane documenten in orde laten maken voor zendingen buiten de EU. Hier vind je in GoedGepickt verschillende instellingen voor. Om dit in te stellen ga je naar Instellingen > Verzendproviders > Klik op jouw Sendcloud verzendprovider.

Standaard non-EU pakketinhoud

Onder de kop Gegevens vind je de instelling Standaard Non-EU pakketinhoud. Hier kun je instellen welke pakketinhoud standaard wordt doorgegeven op de douane documentatie. Je kan dit tevens aanpassen bij elke zending.

Combineer bestelregels indien douanegegevens overeenkomen voor non-EU zendingen

Onder de kop Configuratie vind je de instelling Combineer bestelregels indien douanegegevens overeenkomen voor non-EU zendingen. Bij Sendcloud heb je te maken met een limiet van 5 regels op de factuur voor de douanedocumentatie. Om dit op te lossen bij internationale zendingen van meer dan 5 regels, kun je deze instelling inschakelen.

Wanneer de bestelregels qua velden HS-code, land van Herkomst & description met exact met elkaar overeenkomen, worden ze op de douanedocumentatie automatisch gecombineerd. Je ziet dan op de douane formulieren (Mixed) vermeld staan.

Bestelnummer als factuurnummer

Daarnaast vind je bij je webshopinstellingen nog een instelling om het bestelnummer automatisch in te vullen als factuurnummer. Meer informatie over deze instelling vind je in onze handleiding over de webshopinstellingen.

Vragen?

Nu weet je welke instellingen er zijn om internationaal verzenden via Sendcloud in GoedGepickt nog makkelijker te maken. Zijn er toch nog onduidelijkheden, heb je andere vragen of ideeën? Neem dan contact met ons op, wij helpen je graag!