Hoe werkt Verzenden via bol.com in GoedGepickt?

Updated 2 months ago by Stan Janssen

In deze handleiding leggen we uit hoe Verzenden via bol.com werkt in GoedGepickt. In GoedGepickt ondersteunen wij de verzendmethodes van Verzenden via bol.com & Verzenden via bol.com+. Als je zo'n bestelling binnenkrijgt waarvan de leverbelofte op "Verzenden via bol.com" staat, worden automatisch de verzendmethoden die bol.com aanbiedt getoond in je verzendscherm.

Je dient hiervoor bol.com als een verzendprovider aan GoedGepickt toe te voegen: bol.com als verzendprovider koppelen.

Indien jouw bestelling de verzendmethode "Verzenden via bol.com" heeft, dan ben je vanuit bol.com verplicht om gebruik te maken van deze verzendmethode.

Op het moment dat je minimaal 1 product hebt gepickt, kan je een zending aanmaken. Hier worden direct de verzendmethoden getoond die bol.com aanbiedt. Dit kan per bestelling verschillend zijn; bijvoorbeeld indien er voor avondlevering is gekozen is alleen een pakket-optie mogelijk.

"Ik wil Instabox (voorheen: Red je Pakketje) gebruiken via bol.com, hoe werkt dat?"

Als je Instabox (voorheen: Red je Pakketje) wenst te gebruiken via bol.com, dan dien je hiervoor contact op te nemen met bol.com. Op het moment dat er een bestelling geïmporteerd wordt in GoedGepickt & je maakt een zending aan, dan worden direct de beschikbare verzendmethoden getoond welke beschikbaar zijn. Én dus ook Instabox; dit gaat automatisch!

Alle beschikbare verzendmethoden van bol.com worden in GoedGepickt verwerkt.

Gecombineerde bestelling: Verzenden via bol.com & niet-Verzenden via bol.com

Indien je een gecombineerde bestelling hebt met 'Verzenden via bol.com' orderitems en niet-'Verzenden via bol.com' items, dan worden de orderitems gesplitst in 2 losse bestellingen. Je zal bij deze 2 bestellingen dan ook verschillende beschikbare verzendmethoden kunnen zien.

Detectie voor pick up & drop off

Laat je een gedeelte van jouw bestellingen / zendingen door een vervoerder ophalen en lever je een ander gedeelte bij een vervoerder in, dan krijg je in GoedGepickt direct de beschikbare verzendmethode te zien van bol.com. Je kan hier een detectie op zetten middels automatische acties om bijv. een tag toe te wijzen aan een bestelling als deze opgehaald wordt.

Indien het een bestelling is welke wordt opgehaald, herken je dat aan PICK_UP in de verzendmethode;

En indien het een bestelling is welke ingeleverd moet worden bij een postpunt, herken je dat een de DROP_OFF in verzendmethode:

Een voorbeeld van zo'n conditie in een automatische actie is:

Vragen?

Nu weet je hoe Verzenden via bol.com werkt in GoedGepickt. Zijn er toch nog onduidelijkheden, heb je andere vragen of ideeën? Neem dan contact met ons op, wij helpen je graag!


Hoe vond je dit artikel?