Standaard taal webshop instellen in Prestashop

Updated by Tessa

In deze handleiding leggen we uit hoe je de standaard taal van je webshop in Prestashop kunt selecteren. Deze taal wordt gebruikt om de juiste vertaling binnen te halen van je productnamen, productbeschrijvingen etc. Meer informatie over het koppelen van Prestashop vind je in deze handleiding.

Hoe stel je in je Prestashop webshop een standaard taal in?

In de webshopinstellingen in GoedGepickt kun je de standaard taal van jouw Prestashop webshop instellen. Om dit te doen ga je in GoedGepickt naar Instellingen > Webshops > kies jouw Prestashop webshop > scroll omlaag tot de kop Koppeling webshop en stel de instelling Standaard taal webshop naar wens in.

Welke talen kan ik als standaard taal instellen?

We halen de taalopties vanuit de webshop op. Je kunt dus alleen kiezen uit de opties die in jouw webshop beschikbaar zijn.

Hoe kan ik de taal van bestaande producten bijwerken?

Op het moment dat je de instelling hebt gewijzigd, zullen nieuwe producten met de gekozen standaard taal geïmporteerd worden. Wanneer je de bestaande producten in GoedGepickt ook bij wilt werken, ga je naar Instellingen > Webshops > kies jouw Prestashop webshop > scroll naar de kop Producten > vink hier Productnaam en Omschrijving aan en klik op Producten importeren. Er wordt nu een import gestart om de gegevens op te halen van de webshop.

Vragen?

Nu weet je hoe je de standaard taal van je webshop in Prestashop kunt selecteren. Zijn er toch nog onduidelijkheden, heb je andere vragen of ideeën? Neem dan contact met ons op, wij helpen je graag!