Voorraad reservering handmatig uitstellen

Updated by Tessa

In deze handleiding leggen we uit hoe je een voorraad reservering van een bestelling handmatig kunt uitstellen in GoedGepickt.

Wanneer wordt voorraad gereserveerd?

Zodra je een nieuwe bestelling ontvangt, wordt de voorraad voor deze bestelling gereserveerd. Op deze manier weet je zeker dat je de voorraad niet dubbel kunt verkopen. Het kan echter handig zijn om deze reservering los te laten, bijvoorbeeld wanneer een bestelling ver vooruit geplaatst wordt. Daarom kun je in GoedGepickt de voorraad reservering ook handmatig uitstellen.

Hoe stel je de voorraad reservering uit?

Je stelt de voorraad reservering uit door in de bestelling op de drie puntjes bij Bestelgegevens te klikken. Hier kies je voor Voorraadreserveringen voor bestelling uitstellen tot.

Er verschijnt nu een pop-up waar je de datum kunt invullen waarop de producten in de bestelling gereserveerd mogen worden en eventueel een reden van de uitstelling.

De bestelling zal nu automatisch worden verplaatst naar de tab Backorder. Op het aangegeven moment komt de bestelling automatisch weer terug in het tabblad Te picken, mits er voldoende voorraad is op dat moment. Mocht er onvoldoende voorraad zijn, dan blijft de bestelling in het tabblad Backorder staan.

Uitgestelde voorraadreservering ongedaan maken

Je kunt de uitgestelde voorraadreservering ongedaan maken. Dit doe je door naar de uitgestelde bestelling te gaan. Hier kies je voor Uitgestelde voorraadreserveringen ongedaan maken. Je vindt deze knop onder de factuur- en verzendgegevens in de bestelling.

Vragen?

Nu weet je hoe je een voorraad reservering van een bestelling handmatig kunt uitstellen in GoedGepickt. Zijn er toch nog onduidelijkheden, heb je andere vragen of ideeën? Neem dan contact met ons op, wij helpen je graag!


Hoe vond je dit artikel?