Fulfilment - Goederen aanmelden via een Excel-bestand

Updated by Stan

In deze handleiding wordt uitgelegd hoe je in het fulfilmentportaal goederen kan aanmelden via een Excel-bestand. Hierdoor is het eenvoudig om goederen aan te melden, zonder 1-voor-1 het product op te zoeken en de aantallen er bij te plaatsen.

Aan de slag!

1. Navigeer naar www.fulfilmentportaal.nl en log in met de gegevens welke je hebt ontvangen van jouw fulfilmentbedrijf.
  2. Klik bovenin het menu op Goederen aanmelden:
  1. Klik nu rechts bovenin beeld op Nieuwe aanmelding:
  1. We starten nu met het aanmelden van de goederen. Vul de velden in:
  • Referentie: Jouw eigen referentie, zodat bekend is welke zending het betreft.
  • Verwachte leverdatum: De datum waarop je verwacht dat de levering bij het fulfilmentbedrijf zal zijn.
  • Notitie: Indien je nog iets kwijt wilt aan het fulfilmentbedrijf, kan je dat hier invullen. Deze informatie zal voor het fulfilmentbedrijf zichtbaar zijn.
  1. Klik nadat je de velden hebt ingevuld rechts bovenin op Leeg concept aanmaken. We maken hierdoor een lege inkoopbestelling aan, waar we een Excel-bestand aan toe gaan voegen.
  1. De inkoopbestelling is aangemaakt en nu klik je rechts bovenin beeld op Producten importeren.
  1. Selecteer nu het bestand dat je wilt importeren & klik op Volgende.
    Probeer een bestand te uploaden zonder opmaak, zonder verborgen velden en enkel de velden welke je nodig hebt. Productcode & aantal zijn de minimale velden welke noodzakelijk zijn.

Je koppelt in de volgende stap de GoedGepickt velden aan de kolomnamen uit jouw Excel-bestand.

Maximaal 250 rijen / producten worden ondersteund.
  1. Je gaat nu de velden aan elkaar koppelen. Koppel het Productcode-veld aan de kolom naam uit jouw Excel-bestand en zo ook voor het aantal veld. Klik nadat je de velden hebt gekoppeld op Volgende. Hierna krijg je een overzicht van producten welke bekend zijn & welke eventueel fouten bevatten.
  1. Je ziet nu een overzicht met producten welke gekoppeld kunnen worden aan producten uit jouw fulfilment account. Indien je Excel-bestand onbekende producten heeft, dien je deze producten eerst aan te maken in het fulfilmentportaal.
Indien jouw overzicht Producten met errors bevat, kan dit mogelijk de oorzaak zijn van:
- Samengestelde producten (deze kunnen niet aangemeld worden, enkel de onderdelen van samengestelde producten)
- Ongeldige waarde in het aantal-veld

Staat alles correct weergegeven? Klik dan op de knop Producten importeren. Je producten worden nu geimporteerd in de goederen aanmelding.

1. Controleer of alle producten in de inkoopbestelling staan en klik bovenaan op de groene knop Bevestigen om je goederen aanmelding compleet te maken.

Vragen?

Nu weet je hoe je in het fulfilmentportaal goederen kan aanmelden middels Excel. Zijn er toch nog onduidelijkheden, heb je andere vragen of ideeën? Neem dan contact met ons op, wij helpen je graag!