Nieuwe batch picklijst aanmaken

Updated by Marleen

In deze handleiding leggen we uit hoe je een nieuwe picklijst aanmaakt. Daarnaast leggen we ook het verschil uit tussen een batch en single picklijst. Hoe je een picklijst verwerkt lees je in een aparte handleiding.

Wat is het verschil tussen een batch- en single picklijst?

Batch staat voor een groep gegevens die in één onafgebroken proces worden verwerkt. Bij een batch picklijst gaan wij er in eerste instantie vanuit dat je X aantal bestellingen tegelijk gaat picken en daarna direct achter elkaar gaat verwerken.

Single staat voor alleenstaand. Hierbij gaan wij uit van bestellingen met 1 product met 1 stuk.

Nu je het verschil weet tussen een batch- en single picklijst kan je kiezen welke picklijst je op welk moment het beste kan gebruiken

Batch picklijsten aanmaken

Om een nieuwe batch picklijst aan te maken klik je in het menu op batch picklijsten, je staat nu in het batch picklijsten overzicht. Hier klik je op de oranje knop nieuwe batch picklijst. Vervolgens kan je de keuze maken tussen het type batch- of single picklijst.

Batch picklijst

Wanneer je een batch picklijst aan wilt maken dien je de volgende voorkeuren te selecteren. Eerst geef je aan voor welke webshop(s) je een batch picklijst wilt aanmaken. Vervolgens kies je het aantal bestellingen dat je wilt verwerken. Daarnaast kan je er nog voor kiezen om singels (bestellingen met 1 product met 1 stuk) uit te sluiten. Vervolgens kies je de beschikbare pickbakken en kan de picklijst aangemaakt worden.

Heb je nog geen of onvoldoende pickbakken? Dan kan je deze aanmaken via Instellingen > Pickbakken lees onderaan deze pagina voor meer uitleg.
Let op! Er kunnen nooit meer bestellingen geselecteerd worden dan dat er pickbakken (beschikbaar) zijn.

Single picklijst

Wanneer je een single picklijst aan wilt maken dien je de volgende voorkeuren te selecteren. Eerst geef je aan voor welke webshop(s) je een single picklijst wilt aanmaken. Vervolgens kies je het aantal bestellingen dat je wilt verwerken en kan je de picklijst aanmaken.

Bij een single picklijst hoef je geen pickbakken te selecteren omdat je alle producten in een bak kan verzamelen. Ieder product is immers 1 bestelling.

Pickbakken aanmaken

Voor het aanmaken van pickbakken ga je naar Instellingen > Pickbakken. Hier klik je op de knop + Voeg pickbak toe. Je kan zoveel pickbakken toevoegen als je wilt, je hoeft dit meer een keer te doen. Vervolgens kan je een barcode label met daarop de pickbak naam te downloaden of te printen. Deze kan je op de pickbak bevestigen zodat je deze goed kan herkennen en tijdens het verwerken de pickbak ook kan scannen.

Wij raden aan om voor letters op alfabetische volgorder te kiezen en hoofdletters te gebruiken. Heb je meer dan 26 pickbakken dan raden wij aan om voor dubbele letter te kiezen, dat ziet er dan als volgt uit; AA - AB - AC - AD enzovoort.
Let op! Kies je toch voor cijfers dan kan je bij het verwerken fouten maken in het aantal stuks of de producten in de verkeerde pickbak leggen. Wanneer je gebruik maakt van een scanner zal je hier tijdens het packen van de bestellingen wel achter komen maar dit is zonde van je tijd.

Vragen?

Nu weet je het verschil tussen een batch- en single picklijst en hoe je deze aanmaakt. Daarnaast weet je ook hoe je pickbakken aanmaakt en waar je op moet letten tijdens het aanmaken. Zijn er toch nog onduidelijkheden, heb je andere vragen of ideeën? Neem dan contact met ons op, wij helpen je graag!


Hoe vond je dit artikel?