Webshop koppelen aan verzendprovider

Updated by Marleen

In deze handleiding leggen we uit hoe je webshops kunt koppelen aan je verzendprovider.

Hoe koppel je een webshop aan verzendprovider?

1. Ga in GoedGepickt naar Instellingen.
  2. Kies vervolgens voor Verzendproviders.
  3. Selecteer de verzendprovider waar je de webshop aan wilt toevoegen.
  4. Ga naar de kop Webshops en klik op + Koppelen aan webshop.
  5. Selecteer de gewenste webshop en klik op Toevoegen.
  6. Herhaal deze stappen voor alle webshop welke je aan de verzendprovider wilt toevoegen.
  7. Klik bovenaan de pagina op Opslaan.

Waarom koppel je een webshop aan verzendprovider?

Om een zending aan te kunnen maken in GoedGepickt is het belangrijk dat je een verzendprovider hebt gekoppeld zodat je labels aan kunt maken. Bij de koppeling met de verzendprovider koppel je de gewenste webshops, hierdoor worden de verzendmethodes zichtbaar bij het aanmaken van een zending bij een bestelling van de betreffende webshop.

Voordelen van webshops koppelen aan verzendprovider

Doordat je aan één verzendprovider zoveel webshops kan koppelen als je wilt hoef je de verzendprovider maar een keer aan te maken. Wil je juist specifieke verzendmethodes gebruiken voor een bepaalde webshop dan is het ook mogelijk om nogmaals eenzelfde verzendprovider te koppelen, daarbij bijvoorbeeld enkel de non-EU verzendmethodes te selecteren en daar enkel de internationale webshop aan te koppelen.

Vragen?

Nu weet je hoe je webshops kunt koppelen aan je verzendprovider. Zijn er toch nog onduidelijkheden, heb je andere vragen of ideeën? Neem dan contact met ons op, wij helpen je graag!