Hoe koppel ik een verzendplatform?

Updated 2 months ago by Marleen

Deze handleiding biedt een uitleg over hoe je kunt controleren of een verzendplatform is gekoppeld in het overzicht van verzendproviders en hoe je een verzendplatform kunt toevoegen aan je GoedGepickt-account.

Verzendprovider overzicht

Navigeer via het menu naar Instellingen en klik op het blok Verzendproviders. Hier zie je het verzendproviders overzicht. Heb je al gekoppelde verzendplatformen? Dan zie je hier een overzicht van verschillende bestaande verzendplatformen. Aan de bolletjes Actief kan je zien of de koppeling actief is.

  • Staat er een rood bolletje bij actief dan kan je deze zelf activeren door een verzendprovider te bewerken.

Verzendprovider toevoegen

Om je eerste of een nieuwe verzendprovider te koppelen klik je op de oranje knop Toevoegen, rechts in het scherm.

Op de volgende pagina vind je een overzicht van de beschikbare verzendproviders die je kunt integreren met GoedGepickt. Via deze pagina vind je gedetailleerde informatie over elke verzendprovider, inclusief de benodigde gegevens om de koppeling te voltooien.

Onderaan de pagina kan je velden voor een referentie naam, actief-status

  • Naam: Dit wordt automatisch de naam van de verzendprovider ingevuld. Hier kan je naar wens nog aanpassingen in aanbrengen zoals de naam van de betreffende webshop(s) erachter te plaatsen. Je kan dit gebruiken als referentie bij het aanmaken van zendingen en rapporten.
  • Actief: Een verzendprovider welke actief is wordt getoond in de verzend pop-up bij het aanmaken van een zending bij een bestelling. Wil je meerdere verzendproviders aanmaken als bijvoorbeeld back-up/fall-back tijdens een drukke periode, dan kan je ervoor kiezen om die pas actief te maken als deze daadwerkelijk gebruikt moet gaan worden.

Na het koppelen van de verzendprovider kan je in het blok 'Webshops' de verschillende webshops toevoegen waar je de verzendmethode voor wenst te gebruiken. Klik hiervoor op de knop Koppelen aan webshop:

Na het koppelen van de webshop krijg je de mogelijkheid om gegevens in te vullen, die de standaard gegevens overschrijven. Denk bijv. aan afzenderadres, merken, etc. De instellingen zijn verschillend per verzendprovider. Voorbeeld van zo'n dergelijke pop-up:

Controleren of je verzendprovider is gekoppeld

Je kan controleren of je verzendprovider verbonden is door de verzendprovider pagina te openen. Op deze pagina zie je een groen bolletje indien de verzendprovider is verbonden. Indien er een rood bolletje staat, zijn mogelijk je API-gegevens onjuist.

Uitzondering in deze regel zijn de verzendproviders, 'GoedGelabeld', 'Demo provider' en 'Eigen track & trace informatie'. Bij deze verzendproviders is geen validatie op gegevens. Voor verzendprovider 'Verzenden via bol.com' wordt een verbinding gemaakt op basis van de API-sleutels van het gekoppelde verkoopplatform.

Vragen?

Nu weet je hoe je een nieuwe verzendprovider kan koppelen en waar de groene en/of rode bolletjes in het verzendproviders overzicht voor staan. Zijn er toch nog onduidelijkheden, heb je andere vragen of ideeën? Neem dan contact met ons op, wij helpen je graag!


Hoe vond je dit artikel?