ZPL verzendlabel ondersteuning

Updated by Stan

Ervaar je dat je verzendlabels niet met goede kwaliteit worden afgedrukt? Probeer dan eens om de labels af te drukken als ZPL. ZPL labels zijn labels welke geschikt zijn voor Zebra-printers; deze bestanden kunnen niet worden gedownload maar enkel als printtaak naar een printer worden gestuurd via Printnode.

Een ZPL bestand is geschreven in een speciale taal waarmee de printer wordt aangestuurd. Een PDF bestand wordt in de printer omgezet naar een ZPL bestand maar heeft dan kwaliteitsverlies. Daarom is een ZPL bestand scherper om af te drukken.

Hoe stel je ZPL ondersteuning in voor je printer in GoedGepickt?

Je stelt via de werkplek instellingen in of jouw verzendlabelprinter(s) ZPL ondersteunen. Dit doe je door te navigeren naar Instellingen -> Werkplekken -> klik je werkplek aan -> vink onder je Verzendlabel printer "Verzendlabel printer heeft ZPL ondersteuning" aan.

Op het moment dat je vanuit GoedGepickt, via Printnode, direct een label afdrukt .. wordt er een verzendlabels als ZPL afgedrukt. Mocht de verzendprovider geen ZPL label aanbieden wordt er een PDF bestand afgedrukt.

Welke verzendproviders hebben ZPL ondersteuning in GoedGepickt?

Meer informatie over welke verzendproviders ZPL ondersteuning hebben in GoedGepickt, kun je vinden in de functionaliteitenlijst.

Mocht je van ZPL gebruik willen maken, maar de verzendprovider staat hieronder niet in de lijst .. neem dan contact met ons op. Indien de verzendprovider via de API ZPL ondersteund, kunnen wij dit implementeren.

Zijn ZPL labels geschikt voor alle labelprinters?

Sowieso alle Zebra printers ondersteunen ZPL labels. Het is (bij ons) niet bekend of er andere printers zijn die dit ook ondersteunen.

Kan ik een ZPL bestand downloaden?

Het is niet mogelijk om een ZPL bestand uit GoedGepickt te downloaden. Op het moment dat je een label in GoedGepickt download, wordt dit standaard als PDF bestand gedownload.