Wat is het verschil tussen vrije voorraad, gereserveerde voorraad en totale voorraad?

Updated by Stan

In GoedGepickt heb je meerdere verschillende soorten statussen van voorraad. Hieronder wordt toegelicht wat dit precies inhoudt.

Vrije voorraad

Toont het aantal aan vrije voorraad van het betreffende product. Dit is het aantal dat (vrij) verkocht kan worden via de webshop. Deze waarde wordt doorgestuurd richting jouw verkoopkanalen.

Gereserveerde voorraad

Toont het voorraadaantal dat gereserveerd is voor 1 (of meer) bestellingen. Zolang de producten niet zijn gepickt in een bestelling, wordt deze voorraad als gereserveerd getoond. Mocht je de voorraad op 0 willen hebben staan, dan dien je dus alle producten te picken in alle bestellingen.

Op het moment dat je producten pickt in een bestelling, wordt het gereserveerde voorraad aantal naar beneden bijgewerkt.

Let op: rond je een bestelling af met daarin producten die niet zijn gepickt, dan blijft de voorraad daar altijd voor gereserveerd. Je dient ook producten te picken in reeds afgeronde bestellingen.

Totale voorraad

Toont het aantal aan totale voorraad van het betreffende product, wat op dit moment in het magazijn ligt. Dit is de gereserveerde voorraad opgeteld samen met de vrije voorraad. Stel dat je naar het magazijn toe loopt, dan is dat het aantal wat je daar kan aantreffen.

Mocht je een voorraadcontrole gaan uitvoeren, dan wordt dus de totale voorraad hiervoor gebruikt. Je hoeft hierdoor niet alle bestellingen af te werken alvorens je gaat controleren.


Hoe vond je dit artikel?