Printnode installeren

Updated by Stan

Printnode is een klein programmaatje dat je installeert op elke computer waar je een printer op wenst te gebruiken vanuit GoedGepickt. Vanuit GoedGepickt wordt een printtaak gestuurd naar Printnode en dit programma zorgt er voor dat dit omgezet wordt in een printtaak op de computer.

Printnode installeren

Om gebruik te maken van het automatisch printen in GoedGepickt, heb je een PrintNode account nodig. Deze kan je aanmaken via https://www.printnode.com/en/pricing (op moment van schrijven is het 1 maand gratis!)

1. Maak een account aan op PrintNode.com
  2. Download & installeer de PrintNode client op het apparaat waarop al je printers zijn aangesloten. Volg alle stappen en zorg op Windows dat je onder Select Additional Tasks niet PrintNode installeert als Windows Service.
  3. Log in met je account. Hierna verdwijnt de applicatie meestal van je scherm, naar de achtergrond.
  4. Op Windows zie je rechts onderin in je takenbalk een oranje icoon van PrintNode staan & op Mac rechts bovenin je scherm. Klik hierop met rechtermuisknop en klik op Open PrintNode.
  5. Volg nu de stappen hieronder.

Verzendlabel printers instellen

Hieronder staat uitleg over de instellingen die je kunt gebruiken in PrintNode op Windows of MacOSX. Uiteraard kan je ook deze instellingen overnemen op een ander besturingssysteem en/of deze naar wens instellen zodat deze in jouw situatie werkt.

Verzendlabel printers instellen op Windows

Zebra ZD420d / GK420

Zie handleiding PrintNode.

Uitgebreide / Nederlandstalige handleiding volgt later op deze pagina. Hieronder staan instellingen welke je kan aanhouden voor je A6 verzendlabels.

• Selecteer naast Units: inch
  • Selecteer naast Width: 4,00 inch
  • Selecteer naast Height: 5,95 inch
  • Selecteer naast Speed: 2,0
  • Selecteer naast Darkness: 5

Werpt je Zebra printer meerdere pagina’s of maar een half label uit? Dan kan het zijn dat je printer het formaat labels niet herkent. Kalibreer je printer dan (opnieuw).

Verzendlabel printers instellen op Mac OSX

Middels onderstaande instellingen kan je er voor zorgen dat je printers goed staan ingesteld om te gebruiken met GoedGepickt in combinatie met PrintNode op Mac OSX.

Dymo Labelwriter 4XL

Om te zorgen dat je label op de juiste positie staat, op jouw A6-label, gebruik je de volgende instellingen. Je vindt het instellingen scherm door op het PrintNode-icoon te klikken, bovenin je scherm. Als je het scherm open hebt, klik je op ‘Printers’.

Dubbelklik op het veld ‘Page Width’ / ‘Page Height’ naast de 4XL printer en vul de volgende waardes in:

• Page Width (in): 4.0
  • Page Height (in): 6.0
Zebra ZD420d / GK420

Zie handleiding PrintNode.  +  Zie handleiding Zebra. Uitgebreide / Nederlandstalige handleiding volgt later op deze pagina.

Hieronder staan instellingen welke je kan aanhouden voor je A6 verzendlabels.

• Selecteer naast Units: inch
  • Selecteer naast Width: 4,00 inch
  • Selecteer naast Height: 5,95 inch
  • Selecteer naast Speed: 2,0
  • Selecteer naast Darkness: 5

Werpt je Zebra printer meerdere pagina’s of maar een half label uit? Dan kan het zijn dat je printer het formaat labels niet herkent. Kalibreer je printer dan (opnieuw).