Verzendverpakkingen beheren

Updated by Stan

In deze handleiding leggen we uit hoe je je verzendverpakkingen kunt beheren in GoedGepickt. Indien je het wenst om bij te houden welke verzendverpakking er gebruikt is bij een zending, kan je per zending (colli) bijhouden welke verpakking er gebruikt is. Hiermee houden we tevens ook bij hoeveel verzendverpakkingen er nog beschikbaar zijn qua voorraad & is het zelfs mogelijk om het mee te nemen in de inkoopbestellingen.

De gekozen verzendverpakkingen worden geregistreerd, zodat deze tevens in de rapportages meegenomen kunnen worden. Hieronder wordt uitgelegd hoe je start met het beheren van verzendverpakkingen.

Aan de slag!

Verzendverpakking activeren

Om aan de slag te gaan met het beheren van verzendverpakkingen, dien je eerst in de bedrijfsinstellingen te activeren dat je verpakkingtypes wilt gaan ondersteunen. Je vindt dit onder Instellingen -> Bedrijfsinstellingen.

Nadat je de instelling hebt aangepast en onderaan de pagina op Opslaan hebt geklikt, kan je nu verzendverpakkingen aan gaan maken.

Wil je medewerkers verplichten om een verzendverpakking te selecteren? Dan kan je tevens de onderste optie uit bovenstaande screenshot activeren.

Gebruik je de fulfilment functionaliteiten van GoedGepickt? Dan is het ook mogelijk om dit instelbaar te maken per fulfilmentklant. Zo kan je bijv. bij specifieke fulfilmentklanten verplichten dat er een verzendverpakking wordt gekozen. Dit m.b.t. de facturatie bijvoorbeeld.

Verzendverpakking aanmaken

Je dient voor elke verzendverpakking een apart product aan te maken. Dit gebeurt op de gebruikelijke manier, zoals je normaal gesproken handmatig een product aanmaakt. Dit doe je door te navigeren naar Tools -> Nieuw product toevoegen.

Kies bij Producttype voor Verpakkingsmateriaal.

En vul bij Productcode een gewenste productcode in. Let op; dit dient een unieke productcode te zijn, die niet door een ander (regulier) product wordt gebruikt (of gebruikt zal gaan worden).

Bij Productnaam vul je de naam van het product / verpakking in. Bijv: Brievenbuspakket A4 - Deze naam wordt getoond in het lijstje met verzendverpakkingen in het verzendscherm.

Het is ook mogelijk om een verzendverpakking een Barcode-waarde te geven. Vul hier ook een unieke waarde in. Vanuit GoedGepickt kan je een label downloaden, dat je bijvoorbeeld op de inpaktafel kan plakken. Zodra je deze barcode scant, wordt direct gemarkeerd dat je de bestelling gaat versturen met de betreffende verzendverpakking.

Indien je het wenst, is het tevens mogelijk om de verzendverpakking een voorraad locatie te geven + een voorraad toe te kennen. Elke keer als er een verzendverpakking wordt gebruikt, zal ook de voorraad afnemen. Ook krijg je notificaties indien de voorraad van verzendverpakkingen onder de voorraaddrempel komt.

Ga zo door tot je alle verzendverpakkingen hebt toegevoegd.

Verzendverpakking kiezen in verzendscherm

Op het moment dat je alle producten hebt gepickt in een bestelling en een zending gaat aanmaken, heb je de mogelijkheid om een verzendverpakking per colli te selecteren uit de dropdown. Tevens is het mogelijk om de barcode van de verpakking te scannen, zodat automatisch de juiste verzendverpakking wordt geselecteerd.

Bij het aanmaken van de zending wordt direct opgeslagen welke verpakking er is gebruikt & wordt de voorraad gemuteerd van het verpakkingsmateriaal.

Op de detailpagina van de bestelling & zending is te zien welke verpakking er is gekozen:

Rapporten

De verkozen verzendverpakkingen worden ook getoond in de rapportages van Zendingen en tevens ook in de bijbehorende Excel-bestanden.

Waar aan wordt gewerkt ..

Momenteel zijn we nog druk in de weer met het doorontwikkelen van deze functionaliteit. Zo zijn we nog bezig met:

  • Verzendverpakking gewicht meenemen in gewicht voor colli van zending;
  • Middels automatische actie bepalen welke verzendverpakking er gebruikt dient te worden + validatiescan dat de juiste verpakking is gebruikt;

Vragen?

Nu weet je hoe je je verzendverpakkingen kunt beheren in GoedGepickt. Zijn er toch nog onduidelijkheden, heb je andere vragen of ideeën? Neem dan contact met ons op, wij helpen je graag!


Hoe vond je dit artikel?