Pickbakken & karren aanmaken

Updated by Tessa

In deze handleiding leggen we uit wat pickbakken en pickkarren zijn en hoe je deze gebruikt in GoedGepickt. Meer informatie over picklijsten vind je in aparte handleidingen.

Wat zijn pickbakken?

Pickbakken zijn bakken waarin je een bestelling kunt verzamelen tijdens het picken van een batchpicklijst. Je verzamelt per pickbak 1 bestelling.

Je maakt in GoedGepickt vaste pickbakken aan, welke je steeds opnieuw kunt gebruiken zolang ze niet aan een bestelling gekoppeld zijn.

Hoe maak ik een pickbak aan?

Eerst ga je naar het overzicht van pickbakken en pickkarren. Je komt hier via Instellingen > vervolgens kies je voor "Pickbakken & karren".

Je ziet nu een overzicht van de pickbakken die je al hebt aangemaakt, of deze zijn gekoppeld aan een kar, of ze beschikbaar zijn, de mogelijkheid om het barcodelabel te downloaden / printen en de mogelijkheid om de pickbak aan te passen of te verwijderen.

Een pickbak aanmaken doe je door op de knop "+Voeg pickbak toe" te klikken.

Wij raden aan om als benaming van de pickbakken een letter te gebruiken, om verwarring te voorkomen in picklijsten. Bijvoorbeeld:
Aa
Ab
Ac
Etc

Wat zijn pickkarren?

Een pickkar is een kar waarop je pickbakken kunt wegzetten. Je rijdt hiermee door het magazijn en kunt op deze manier gemakkelijk en snel meerdere bestellingen in 1 keer picken.

Je maakt in GoedGepickt vaste pickkarren aan, welke je steeds opnieuw kunt gebruiken zolang ze niet aan een bestelling gekoppeld zijn. Je kunt de pickbakken aan een vaste kar koppelen, waardoor je bij het aanmaken van een batchpicklijst een kar kunt kiezen in plaats van alle losse bakken te selecteren.

Hoe maak ik een pickkar aan?

Je maakt een pickkar in hetzelfde scherm als de pickbakken aan: Ga naar het overzicht van pickbakken en pickkarren. Je komt hier via Instellingen > vervolgens kies je voor "Pickbakken & karren".

Je kiest hier onder de kop "pickkarren" voor "+Voeg pickkar toe".

Nu kun je een naam voor de pickkar kiezen en deze opslaan.

Hoe voeg ik pickbakken toe aan mijn pickkar?

In hetzelfde scherm kun je pickbakken aan je pickkar toevoegen of aanpassen. Je kunt dit doen door een pickbak te bewerken door op het potloodje te klikken.

Wanneer je dit doet, verschijnt er een dropdownmenu onder "gekoppend aan kar". Hier kun je de pickkar kiezen aan welke je de pickbak wilt koppelen.

Wanneer je een bepaalde kar selecteert, wordt dit automatisch opgeslagen.

Vragen?

Nu weet je wat pickbakken en pickkarren zijn, ook weet je hoe je deze aanmaakt. Zijn er toch nog onduidelijkheden, heb je andere vragen of ideeën? Neem dan contact met ons op, wij helpen je graag!