WooCommerce koppelen aan GoedGepickt

Updated 2 months ago by Stan

In deze handleiding leggen we uit hoe je een koppeling opzet tussen WooCommerce & GoedGepickt. De koppeling zorgt er voor dat je bestellingen automatisch worden geïmporteerd, zonder dat je er handmatig iets voor hoeft te doen. We zorgen daarbij ook dat je voorraad altijd up to date blijft.

Automatisch stellen we, indien mogelijk, in jouw webshop webhooks in. Dit houdt in dat je bestellingen realtime in GoedGepickt worden geplaatst. Hierdoor kan je zelfs op het laatste moment nog snel je bestellingen picken. Indien je webshop geen webhooks ondersteunt halen we standaard elke 15 minuten de bestellingen op uit je webshop.

Features

Bestellingen & producten uit WooCommerce kunnen automatisch worden geïmporteerd naar GoedGepickt waarbij direct de voorraad wordt bijgewerkt en er een pick opdracht wordt gegenereerd.

Producten importeren

Alle producten met een SKU worden geïmporteerd in GoedGepickt of gematcht aan een bestaand product. Bij een nieuw product wordt direct de voorraad ingeladen. We nemen direct alle standaard WooCommerce-velden mee, zoals ook de productafbeeldingen.

Bestellingen importeren

De bestellingen van WooCommerce worden geïmporteerd tot 14 dagen geleden. Alle afgeronde bestellingen worden als afgerond in GoedGepickt geplaatst en alle openstaande / te verwerken bestellingen worden als te picken ingeladen. De klantgegevens (factuur- en verzendgegevens) worden hierbij ook opgeslagen.

Verzendvoorkeur importeren

Een bestelling die bijvoorbeeld met de MyParcel/Sendcloud/DHL Parcel-plug-in al een verzendvoorkeur heeft gekregen door de klant, wordt direct doorgestuurd naar GoedGepickt. Ophaallocaties die in jouw webshop worden gekozen, worden automatisch geselecteerd in GoedGepickt.

Bestelling status afronden

Bestelling in GoedGepickt verwerkt? Dan verwerken wij deze ook direct voor je in WooCommerce… automatisch! Hierdoor blijft je WooCommerce omgeving netjes bijgewerkt.

Voorraad bijwerken & synchroniseren

Is er via een ander kanaal een product verkocht? Dan wordt deze ook direct bijgewerkt in WooCommerce. Tevens doen we ’s nachts ook voor de zekerheid nog een keer een controle of de voorraad van je webshop nog in orde is.

Zending informatie

Standaard is er in WooCommerce geen tracking/zending informatie veld, zoals dat in andere platformen wel het geval is. GoedGepickt slaat de track&trace informatie op in de extra velden van een bestellingen + in de bestelling notities. Zo kan je deze tracking informatie gebruiken in bijvoorbeeld je bestelling e-mails.

Aan de slag!

Via onderstaande stappen kan je WooCommerce kopppelen aan GoedGepickt. Hiervoor is geen technische kennis vereist.

Als je wilt koppelen met WooCommerce dien je een WooCommerce consumer key en consumer secret in je webwinkel aan te maken.

Stap 1

Ga naar de WooCommerce instellingen en klik op het tabblad Geavanceerd (Advanced).

Stap 2

Ga vervolgens naar het tabblad REST API en klik op “Sleutel toevoegen” (Add key) om nieuwe sleutels toe te voegen.

Stap 3

Geef een Beschrijving van de sleutel op zodat je later weet dat je de sleutel hebt aangemaakt voor GoedGepickt. Wil je eerst testen? Kies dan bij de rechten (permissions) voor Read.. dan wordt er nooit iets in je webshop bijgewerkt. Wil je wel je voorraad & bestelstatus bij laten werken? Dan kies je voor Lezen/Schrijven / Read/Write. Klik vervolgens op API-sleutel genereren.

Stap 4

De Klantsleutel (consumer key) en Klantgeheim (consumer secret) worden gegenereerd en getoond. Kopieer en bewaar ze. Je hebt ze nodig voor de koppeling en ze zijn later niet meer in te zien in verband met veiligheidsredenen. Met de QR-code hoef je niets te doen.

Stap 5

Open in GoedGepickt het Instellingen scherm en klik op Webshops.

Stap 6

Klik op Koppel webshop.

Stap 7

Selecteer bij Platform – WooCommerce. En vul bij Webshop URL de URL van de webshop in inclusief https:// zonder / aan het einde. Bij Klantsleutel en Klantgeheim vul je de eerder ontvangen gegevens in van stap 4. De overige waardes mag je naar wens invullen.

Stap 8

Druk op Koppel webshop … klaar! Je producten worden automatisch geïmporteerd en hierna ook jouw bestellingen.

Vragen?

Nu weet je hoe je WooCommerce koppelt aan GoedGepickt. Zijn er toch nog onduidelijkheden, heb je andere vragen of ideeën? Neem dan contact met ons op, wij helpen je graag!


Hoe vond je dit artikel?