Automatische actie tags beheren

Updated 2 days ago by Tessa

In deze handleiding leggen we uit hoe je automatische actie tags beheert en toekent.

Het is mogelijk om automatische acties handmatig een tag te geven. Bijvoorbeeld als je de automatische acties wilt onderverdelen in verschillende onderwerpen om ze makkelijk terug te vinden of een andere reden waarom je de automatische acties makkelijk wilt kunnen filteren.

Toekennen van tag aan een automatische actie

Voor je een tag kunt toekennen, is het belangrijk dat je deze eerst aanmaakt. Dit kun je doen via Instellingen > Automatische acties > onder de kop Automatische actie tags

Om een automatische actie tag toe te voegen aan een automatische actie, ga je naar Instellingen > Automatische acties > kies de automatische actie waar je de tag aan wilt toevoegen en klik erop. Wanneer je in de automatische actie zit, zie je rechtsbovenin het scherm een knop met een labeltje. Hier druk je op om een tag toe te voegen.

Er verschijnt vervolgens een pop-up, waarin je de gewenste tag kunt aanklikken om hem te selecteren. Je herkent welke tags je al hebt geselecteerd door het vinkje aan het einde van de regel. Druk na het selecteren op opslaan.

Verwijderen van een automatische actie tag

Om een automatische actie tag te verwijderen, ga je net zoals bij het toevoegen naar Instellingen > Automatische acties > kies de automatische actie waar je de tag van wilt verwijderen en klik erop. Vervolgens klik je rechtsbovenin je scherm op de knop met het label.

Er verschijnt een pop-up waarin je je tags kunt beheren. Je verwijderd een tag door erop te klikken. Wanneer je dit doet, zie je ook dat het vinkje aan het einde van de regel verdwijnt. Sla na het verwijderen van de gewenste tags deze actie op.

Automatische acties filteren op basis van tags

Door in het automatische acties overzicht rechts bovenin op Filteren op tags te klikken, wordt er een lijst getoond met alle beschikbare tags waar op gefilterd kan worden. Klik hier 1 of meer tags aan, om een filter te maken in de automatische acties. Door meerdere tags te selecteren, wordt de filter: bestellingen tonen met tag A én tag B.

Vragen?

Nu weet je hoe je automatische actie tags beheert. Zijn er toch nog onduidelijkheden, heb je andere vragen of ideeën? Neem dan contact met ons op, wij helpen je graag!


Hoe vond je dit artikel?