Shopify product metavelden importeren

Updated by Tessa

In deze handleiding leggen we uit hoe je vanuit Shopify product metavelden kunt importeren in GoedGepickt en waar deze getoond worden.

Wat is een product metaveld?

Metavelden zijn extra regels welke je op productniveau in Shopify kunt toevoegen. Het is mogelijk om deze velden in GoedGepickt te importeren.

Hoe importeer je product metavelden in GoedGepickt?

Om ervoor te zorgen dat de product metavelden vanuit Shopify in GoedGepickt worden geïmporteerd, verzamel je eerst in Shopify de juiste gegevens. Hiervoor ga je in je Shopify omgeving naar Instellingen > Aangepaste gegevens > Producten. Hier zie je al je metavelden voor producten. Wanneer je een item hiervan opent, zie je een disabled veld met de titel Naamruimte en sleutel. Deze naamruimte en sleutel kopieer je om in GoedGepickt in te vullen.

Vervolgens ga je in GoedGepickt naar Instellingen > Webshops > selecteer jouw Shopify webshop > scroll omlaag naar de kop Koppeling webshop en de instelling Importeer de volgende product metavelden.

In dit veld plak je de naamruimte en sleutel welke je eeder vanuit Shopify hebt gekopieerd.

Het is ook mogelijk om meerdere metavelden in GoedGepickt te importeren. Deze kun je allemaal in het bovenstaande veld invullen, gescheiden door een komma.

Het is alleen mogelijk om product metavelden te importeren. Product-variant metavelden worden niet geïmporteerd.

Waar vind je de product metavelden in GoedGepickt terug?

Wanneer de product metavelden geïmporteerd zijn in GoedGepickt, vind je deze terug bij de productgegevens. Daarnaast wordt de informatie in bestelregels ook getoond.

Vragen?

Nu weet je hoe je vanuit Shopify product metavelden kunt importeren in GoedGepickt en waar deze getoond worden. Zijn er toch nog onduidelijkheden, heb je andere vragen of ideeën? Neem dan contact met ons op, wij helpen je graag!