Opeens kan er niet meer automatisch geprint worden, wat nu?

Updated by Marleen

In deze handleiding leggen we uit wat de oorzaak kan zijn als je er opeens niet meer automatisch geprint kan worden.

Maak je gebruik van GoedGepickt in combinatie met PrintNode dan kan je verschillende printtaken automatisch of met één druk op de knop uit laten voeren. Maak je hier gebruik van en werkt het automatisch printen ineens niet meer? Check dan onderstaande mogelijkheden om de fout te achterhalen.

Webshop instelling staat op downloaden ipv printen

Heb je een nieuwe webshop toegevoegd en hiervan worden de verzendlabels niet geprint maar gedownload dan dien je de instelling op webshopniveau aan te passen. Ga naar instellingen > webshop > pas de instelling standaard uitvoer methode voor verzendlabels aan naar printen. Klink onderaan de pagina op opslaan.

Printer staat in slaapstand

Staat de computer altijd aan en/of in slaapstand? Dan kan dit bij de printer ook gebeuren waardoor er geen connectie meer is. Dit kan je oplossen door de computer opnieuw op te starten.

Computer is disconnected

Het lijkt alsof alle printers online zijn door de groene bollen en (online) maar toch wordt er niet geprint. Wanneer je op het pijltje klikt om de printer te kunnen selecteren zie je achter de computernaam disconnected staan. Zie oranje gemarkeerd in onderstaand screenshot. Dit houdt in dat PrintNode niet aan staat.

PrintNode installeer je op je computer en staat los van de GoedGepickt software. Normaal gesproken start dit automatisch op de achtergrond en heb je hier geen omkijken naar. Het kan wel eens voorkomen dat het programma niet (automatisch) is opgestart, controleer hiervoor de instellingen van je computer.

Gekozen printers komen niet overeen met computer

Dit kan bijvoorbeeld zijn waneer er met verschillende laptops wordt gewerkt of er een nieuwe computer is geïnstalleerd. Dit kan je controleren door te kijken of de printernaam @ computernaam overeen komt met de computer waarmee gewerkt wordt. Dit controleer je via instellingen > werkplekken.

Staat alles goed ingesteld maar werkt het printen nog steeds niet? Wellicht heb je nog geen betaald printnode account. Dit kan je controleren door in te loggen printnode.com.

Opgelost?

Dit zijn de meest voorkomende reden dat er niet automatisch geprint wordt. Deze zullen wij dan ook altijd eerst nagaan. Hebben wij door dit artikel je vraag opgelost? Laat het ons weten door hieronder een emoticon te kiezen. Mocht je bovenstaande opties gecontroleerd hebben en kom je er alsnog niet uit? Neem dan contact met ons op.


Hoe vond je dit artikel?