DHL Parcel koppelen

Updated by Marleen

In deze handleiding leggen we uit hoe je DHL Parcel koppelt als verzendprovider in GoedGepickt. Vervolgens kan je vanuit GoedGepickt automatisch verzendlabels aanmaken en afdrukken. Deze verzendlabels worden automatisch aangemaakt in DHL Parcel met jouw gewenste opties.

DHL Parcel onderdelen

DHL heeft vele verschillende onderdelen. Wij ondersteunen DHL Parcel, DHL for you (B2C), DHL For You Vandaag en DHL Europlus (B2B).

DHL Parcel / DHL for you

.. is dezelfde benaming voor het versturen van pakketten naar particulieren.

DHL For You Vandaag

.. is de benaming voor het versturen van pakketten naar particulieren met levering voor dezelfde dag. Om gebruik te maken van DHL For You Vandaag dien je tijdens het aanmaken van een zending voor de optie avondlevering te kiezen. Dit kan je ook automatiseren door het instellen van een automatische actie.

DHL Europlus

.. is de benaming voor het versturen van pakketten in de zakelijke markt. Om gebruik te maken van DHL Europlus dien je tijdens het aanmaken van een zending voor de optie Zakelijk adres te kiezen. Dit kan je ook automatiseren door het instellen van een automatische actie.

Werkt een van bovenstaande opties niet voor jou? Controleer dan in jouw persoonlijke My DHL Parcel account of de opties beschikbaar zijn en/of neem contact op met de DHL Parcel support.

Gegevens ophalen

Log in op jouw DHL Parcel-account, Klik rechtsboven op je gebruikersnaam en vervolgens op Instellingen. Open het mapje API Keys. (Zie je deze API Keys optie niet? Neem dan contact op met DHL Parcel support. Zij activeren deze dan voor je)

Klik daarna op Nieuwe API sleutel om een nieuwe sleutel aan te maken. Vul als beschrijving GoedGepickt in en kies voor Genereer API sleutel.

Je krijgt nu een User Id, Key, Account ID te zien, deze heb je nodig bij de volgende stap.

Stap 1 - Verzendprovider toevoegen

Nadat je alle gegevens hebt verzameld, kunnen we de gegevens gaan invullen in GoedGepickt. Dit doe je door te navigeren naar Instellingen -> Verzendproviders -> Toevoegen. Selecteer hier vervoerder DHL Parcel.

Stap 2 - Configureren

Je kan onderaan de pagina direct alle gegevens invullen die je eerder hebt verzameld met de gewenste overige gegevens. De overige gegevens kan je naar wens aanpassen & worden gebruikt als afzender op het verzendlabel:

• Naam afzender
  • Adres
  • Adresregel 2
  • Huisnummer afzender
  • Postcode
  • Plaats
  • Landcode

Stap 3 - Webshop koppelen

Nu je de verzendprovider hebt gekoppeld in GoedGepickt, kan je de webshops gaan koppelen waarbij je deze DHL Parcel verzendprovider wenst te gebruiken. Je doet dit door op de knop Koppelen aan webshop te klikken.

Kies in de pop-up de webshop welke je wenst te koppelen & klik op de oranje knop Toevoegen. Er volgt nu een scherm waarin je de instellingen kan overschrijven van de standaard instellingen.

Klik nu op Ga verder en herhaal totdat je alle webshops hebt gekoppeld.

Let op; indien je gebruik maakt van DHL Parcel & Printnode (voor automatisch printen), dan dien je de verzendlabel printer op de werkplek het vinkje te zetten bij ZPL ondersteuning (mits jouw verzendlabelprinter RAW/ZPL printtaken ondersteunt).

Indien deze instelling niet actief is, wordt het bestand als PDF afgedrukt. In de meeste gevallen keurt DHL Parcel deze labels af af in verband met de kwaliteit van printen.

Vragen?

Nu weet je hoe je jouw DHL Parcel koppelt als verzendprovider in GoedGepickt. Zijn er toch nog onduidelijkheden, heb je andere vragen of ideeën? Neem dan contact met ons op, wij helpen je graag!