DHL Parcel koppelen

Updated 4 weeks ago by La-Vie van Sundert

In deze handleiding leggen we uit hoe je DHL Parcel koppelt als verzendprovider in GoedGepickt. Vervolgens kan je vanuit GoedGepickt automatisch verzendlabels aanmaken en afdrukken. Deze verzendlabels worden automatisch aangemaakt in DHL Parcel met jouw gewenste opties.

Gegevens ophalen

Om de koppeling tussen GoedGepickt en DHL Parcel op te zetten heb je deze onderstaande gegevens nodig, zoals:

• Gebruikers ID
  • API sleutel
  • Account ID
  • Naam afzender
  • Adres
  • Adresregel 2
  • Huisnummer afzender
  • Postcode
  • Plaats
  • Landcode

Hieronder leggen we je uit waar deze gegevens verzameld kunnen worden, zodat je deze verderop op deze pagina weer kunt gebruiken tijdens het instellen van de koppeling.

Stap voor stap via DHL Parcel

Stap 1 - Log in op jouw DHL Parcel.

Stap 2 - Klik rechtsboven op je gebruikersnaam en vervolgens op Instellingen. Open het mapje API Keys.

Stap 3 - Klik daarna op ''Nieuwe API sleutel'' om een nieuwe sleutel aan te maken. Hiermee geef je GoedGepickt toegang tot jouw account. Vul als beschrijving GoedGepickt in en kies voor Genereer API sleutel.

Stap 4 - Je krijgt nu een UserId en Key te zien, deze heb je nodig in GoedGepickt.

DHL Parcel instellen in GoedGepickt

Nadat je alle gegevens hebt verzameld, kunnen we de gegevens gaan invullen in GoedGepickt. Dit doe je door te navigeren naar Instellingen -> Verzendproviders -> Toevoegen. Selecteer hier vervoerder DHL Parcel. Je kan onderaan de pagina direct alle gegevens invullen die je eerder hebt verzameld met de gewenste overige gegevens.

Onderaan de pagina is het mogelijk om aan te geven voor welke webshop deze verzendprovider gebruikt moet worden. Heb je 1 webshop? Dan is deze mogelijkheid er niet en wordt de verzendprovider automatisch aan jouw huidige shop gekoppeld.

Heb je meerdere webshops en wil je dezelfde gegevens gebruiken? Dan dien je deze gegevens voor elke DHL Parcel + webshop combinatie in te vullen.

Vragen?

Nu weet je hoe je jouw DHL Parcel koppelt als verzendprovider in GoedGepickt. Zijn er toch nog onduidelijkheden, heb je andere vragen of ideeën? Neem dan contact met ons op, wij helpen je graag!