DHL Parcel koppelen

Updated 2 months ago by Marleen

In deze handleiding leggen we uit hoe je DHL Parcel koppelt als verzendprovider in GoedGepickt. Vervolgens kan je vanuit GoedGepickt automatisch verzendlabels aanmaken en afdrukken. Deze verzendlabels worden automatisch aangemaakt in DHL Parcel met jouw gewenste opties.

DHL onderdelen

DHL heeft vele verschillende onderdelen. Wij ondersteunen DHL parcel, DHL for you (B2C), DHL For You Vandaag en DHL Europlus (B2B).

DHL parcel / DHL for you

Is dezelfde benaming voor het versturen van pakketten naar particulieren.

DHL For You Vandaag

Is de benaming voor het versturen van pakketten naar particulieren met levering voor dezelfde dag. Om gebruik te maken van DHL For You Vandaag dien je tijdens het aanmaken van een zending voor de optie avondlevering te kiezen. Dit kan je ook automatiseren door het instellen van een automatische actie.

DHL Europlus

Is de benaming voor het versturen van pakketten in de zakelijke markt. Om gebruik te maken van DHL Europlus dien je tijdens het aanmaken van een zending voor de optie zakelijk adres te kiezen. Dit kan je ook automatiseren door het instellen van een automatische actie.

Werkt een van bovenstaande opties niet voor jou? Controleer dan in jouw persoonlijk My DHL parcel account of de opties beschikbaar zijn en/of neem contact op met de DHL support.

Gegevens ophalen

Om de koppeling tussen GoedGepickt en DHL Parcel op te zetten heb je deze onderstaande gegevens nodig, zoals:

  • Gebruikers ID (lange code bestaande uit cijfers, letters en middenstreepjes)
  • API sleutel (lange code bestaande uit cijfers, letters en middenstreepjes)
  • Account ID (nummer)

Hieronder leggen we je uit waar deze gegevens verzameld kunnen worden, zodat je deze verderop op deze pagina weer kunt gebruiken tijdens het instellen van de koppeling.

Stap voor stap via DHL Parcel

Stap 1 - Log in op jouw DHL Parcel-account.

Stap 2 - Klik rechtsboven op je gebruikersnaam en vervolgens op Instellingen. Open het mapje API Keys.

Stap 3 - Klik daarna op ''Nieuwe API sleutel'' om een nieuwe sleutel aan te maken. Hiermee geef je GoedGepickt toegang tot jouw account. Vul als beschrijving GoedGepickt in en kies voor Genereer API sleutel.

Stap 4 - Je krijgt nu een UserId en Key te zien, deze heb je nodig in GoedGepickt.

DHL Parcel instellen in GoedGepickt

Nadat je alle gegevens hebt verzameld, kunnen we de gegevens gaan invullen in GoedGepickt. Dit doe je door te navigeren naar Instellingen -> Verzendproviders -> Toevoegen. Selecteer hier vervoerder DHL Parcel.

Je kan onderaan de pagina direct alle gegevens invullen die je eerder hebt verzameld met de gewenste overige gegevens. De overige gegevens kan je naar wens aanpassen & worden gebruikt als afzender op het verzendlabel:

  • Naam afzender
  • Adres
  • Adresregel 2
  • Huisnummer afzender
  • Postcode
  • Plaats
  • Landcode

Webshop koppelen

Onderaan de pagina is het mogelijk om aan te geven voor welke webshop deze verzendprovider gebruikt moet worden. (Heb je 1 webshop? Dan is deze mogelijkheid er niet en wordt de verzendprovider automatisch aan jouw huidige shop gekoppeld.)

Heb je meerdere webshops en wil je dezelfde gegevens gebruiken? Dan dien je deze gegevens voor elke DHL Parcel + webshop combinatie in te vullen.

Let op; indien je gebruik maakt van DHL Parcel & Printnode (voor automatisch printen), dan dien je de verzendlabel printer op de werkplek het vinkje te zetten bij ZPL ondersteuning. Indien deze instelling niet actief is, wordt het bestand als PDF afgedrukt. Deze labels keurt DHL Parcel af in verband met de kwaliteit van printen.

Vragen?

Nu weet je hoe je jouw DHL Parcel koppelt als verzendprovider in GoedGepickt. Zijn er toch nog onduidelijkheden, heb je andere vragen of ideeën? Neem dan contact met ons op, wij helpen je graag!


Hoe vond je dit artikel?