THT registratie in GoedGepickt

Updated by Tessa

In deze handleiding leggen we je uit wat THT registratie is en hoe je het kunt gebruiken in GoedGepickt.

Wat is THT registratie?

THT staat voor 'ten minste houdbaar tot'. Producten zoals etenswaren en medicatie hebben een uiterste houdbaarheidsdatum, na welke ze niet meer verkocht mogen worden. Daarom is het belangrijk om een goede registratie bij te houden van de houdbaarheidsdatum van je producten.

Video met meer uitleg over THT registratie

Hieronder zie je de video waarin GoedGepickt expert Stan meer uitleg geeft over onder andere THT registratie.

THT registratie inschakelen voor account

Als je THT registratie wilt gaan gebruiken in GoedGepickt, dien je dit eerst aan te zetten. Dit kun je doen via Instellingen > Bedrijfsinstellingen > scroll naar de kop Voorraadregistratie > zet de instelling THT registratie aan > vervolgens klik je onderaan de pagina op Opslaan.

THT registratie inschakelen voor product

Wanneer je de THT registratie in de bedrijfsinstellingen aan hebt gezet, kun je per product aangeven of het een product met beperkte houdbaarheid is.

Het aanzetten van de THT registratie bij een product doe je door naar het product te gaan > op de product detail pagina klik je bovenin het scherm op Bewerken > scroll omlaag tot de kop Voorraadregistratie > zet de instelling THT registratie aan.

Voorraadbeheermethode

Hierna is het nog belangrijk om in te stellen op welke volgorde je de voorraadreservering wilt laten plaatsvinden. Deze instelling verschijnt direct wanneer je de THT registratie bij een product aanzet. Er zijn 3 verschillende mogelijkheden:

• FIFO - First in, first out
    Het oudste ontvangen product wordt als eerste gereserveerd bij een nieuwe bestelling.
  • LIFO - Last in, first out
    Het laatst ontvangen product wordt als eerste gereserveerd bij een nieuwe bestelling.
  • FEFO - First expired, first out
    Het product met de korste houdbaarheidsdatum wordt als eerste gereserveerd bij een nieuwe bestelling.

Nieuwe voorraad ontvangen van producten met THT registratie

Nieuwe voorraad ontvangen van producten waarvoor THT registratie is ingeschakeld is enkel mogelijk via Magazijn > Inkomende producten. Wanneer je een product scant / selecteerd waarvoor THT registratie is ingeschakeld ben je verplicht een datum in te voeren alvorens de voorraad bevestigd kan worden.

Producten met THT registratie koppelen aan voorraadlocatie

Uiteraard is het mogelijk om per unieke THT het product aan een voorraadlocatie te koppelen. Ook is het mogelijk om verschillende THT aan dezelfde voorraadlocatie te koppelen. Mocht je hier gebruik van maken en niet de voorraadlocatieinstellingen aan hebben staan om locaties automatisch los te koppelen als de voorraad 0 bereikt. Dan zal van dubbele locaties deze toch losgekoppeld worden als de voorraad 0 bereikt. Dit om een onnodig lang overzicht te voorkomen. Van iedere dubbele voorraadlocatie blijft er altijd een gekoppeld.

Tenminste houdbaar tot rapportage

Via Rapporten in GoedGepickt, kun je rapport Ten minste houdbaar tot genereren. In dit rapport kun je een overzicht bekijken of exporteren van producten die binnen een bepaalde periode over de datum gaan. Deze periode kun je zelf instellen.

Vragen?

Nu weet je wat THT registratie is en hoe je het kunt gebruiken in GoedGepickt. Zijn er toch nog onduidelijkheden, heb je andere vragen of ideeën? Neem dan contact met ons op, wij helpen je graag!