ParcelPro/ ShopsUnited koppelen

Updated by Tessa

In deze handleiding leggen we uit hoe je ParcelPro / ShopsUnited koppelt als verzendprovider in GoedGepickt. Vervolgens kan je vanuit GoedGepickt automatisch verzendlabels aanmaken en afdrukken. Deze verzendlabels worden automatisch aangemaakt in ParcelPro / ShopsUnited met jouw gewenste opties.

Gegevens ophalen

Om de koppeling van GoedGepickt en ParcelPro / ShopsUnited op te zetten heb je onderstaande gegevens nodig.

• Gebruikers ID
  • API sleutel
  • Naam afzender
  • Adres
  • Huisnummer afzender
  • Postcode
  • Plaats
  • Landcode

Hieronder leggen we je uit waar deze gegevens verzameld kunnen worden, zodat je deze verderop op deze pagina weer kunt gebruiken tijdens het instellen van de koppeling.

Stap voor stap via ParcelPro

Stap 1 - Log in op ParcelPro / ShopsUnited

Stap 2 - Ga naar instellingen en klik daarna op koppelingen.

Stap 3 - Klik onderaan op bekijken.

Stap 4 - Hier staat de API key die je nodig hebt. Reset de API Key niet als er al een staat.

ParcelPro instellen via GoedGepickt

Nadat je alle gegevens hebt verzameld, kun je de gegevens gaan invullen in GoedGepickt. Dit doe je door te navigeren naar Instellingen -> Verzendproviders -> Toevoegen. Selecteer hier vervoerder ParcelPro / ShopsUnited. Je kan direct alle gegevens invullen die je eerder hebt verzameld met de gewenste overige gegevens.

Webshops koppelen aan je verzendprovider

Nadat je de koppeling hebt gemaakt, kun je de gewenste webshops koppelen aan je verzendprovider. Hoe je dit precies doet, vind je in onze handleiding Webshops koppelen aan je verzendprovider.

Formaten verzendlabels

Komt de label er te klein of te groot uit? Kijk eens bij de formaten van de verzendlabels. Staan deze er juist in?

Internationale zendingen (buiten de EU) informatie

Zendingen met afleveradres buiten de EU kunnen niet in GoedGepickt met ParcelPro worden aangemaakt. Helaas ondersteunt ParcelPro via de API niet het aanmelden van producten (incl. HS-codes en extra informatie) bij zendingen.

Vragen?

Nu weet je hoe je ParcelPro / ShopsUnited koppelt als verzendprovider in GoedGepickt. Zijn er toch nog onduidelijkheden, heb je andere vragen of ideeën? Neem dan contact met ons op, wij helpen je graag!