Hoe verwerk je afhaalbestellingen in GoedGepickt?

Updated by Tessa

In deze handleiding leggen we uit hoe je afhaalbestellingen kunt verwerken in GoedGepickt. Meer informatie over bestellingen in het algemeen kun je hier terugvinden.

Wat is een afhaalbestelling?

Een afhaalbestelling is een bestelling die je niet hoeft te versturen naar je klant. Je klant komt deze bestelling bijvoorbeeld zelf in jouw magazijn en / of winkel ophalen. Er hoeft dus geen zending aangemaakt te worden bij jouw vervoerder.

Hoe herken je een afhaalbestelling in GoedGepickt?

GoedGepickt importeert, indien ondersteunt, de gekozen verzendmethode van een bestelling. Deze verzendmethode vind je onder de kop bestelgegevens in de bestelling. GoedGepickt detecteert automatisch dat het een afhaalbestelling is. Wanneer deze detectie in werking treed, wordt er een duidelijke rode waarschuwing bovenaan de bestelling geplaatst dat de bestelling is gemarkeerd als afhaalbestelling. Ook zie je bij de verzendgegevens een extra opmerking dat het een afhaalbestelling is. Daarnaast is het niet mogelijk om een zending voor deze bestelling aan te maken.

Hoe verwerk je een afhaalbestelling in GoedGepickt?

Het picken van de producten kun je op dezelfde manier doen als je gewend bent bij al je andere bestellingen. Ook kun je de bestelling, indien gewenst, op dezelfde wijze verpakken. Vervolgens is het niet nodig een zending aan te maken en kun je de bestelling afronden.

Aanmaken zending uitschakelen middels automatische actie

Het is mogelijk via de automatische acties in GoedGepickt, om het aanmaken van een zending voor bepaalde bestellingen zoals afhaalbestellingen uit te schakelen. Meer informatie over wat automatische acties zijn en hoe je deze aanmaakt, kun je terugvinden op onze helppagina's over automatische acties.

Kun je toch een label uitprinten voor afhaalbestellingen?

Wil je wel graag een label uitprinten voor de afhaalbestelling, zodat je gemakkelijk de juiste bestelling kunt pakken wanneer de klant er is? Dan is dit ook mogelijk in GoedGepickt, zonder het aanmaken van een zending bij een vervoerder. In GoedGepickt kun je verzendprovider GoedGelabeld koppelen. Dit is een fictieve verzendprovider, waardoor je wel een label kunt uitprinten maar er geen zending bij een vervoerder wordt aangemaakt. Meer informatie over GoedGelabeld en hoe je deze kunt koppelen, vind je hier.

Vragen?

Nu weet je hoe je afhaalbestellingen kunt verwerken in GoedGepickt. Zijn er toch nog onduidelijkheden, heb je andere vragen of ideeën? Neem dan contact met ons op, wij helpen je graag!


Hoe vond je dit artikel?