Inkomende producten

Updated by Marleen

In deze handleiding leggen we uit op welke manieren je inkomende producten kan verwerken in GoedGepickt.

Aan de slag!

Als je links in het menu, blauwe kolom, op Magazijn > Inkomende producten klikt, kom je uit op de "inkomende producten" pagina.

Inkomende producten ontvangen

Er zijn verschillende redenen om nieuwe producten in je magazijn te ontvangen. Wanneer je dit doet via de functionaliteit "inkomende producten" kan je dit gemakkelijk en snel registreren en wordt dit netjes bijgehouden in de productgeschiedenis.

Je kan bij "Bulk instellingen" kiezen voor een reden en vervolgens de producten opzoeken. Dit kan je op twee manieren doen:

  • Scannen met de barcode scanner;
  • Handmatig de barcode intypen.

Vervolgens zie je een overzicht met gescande producten. Hier kan je de voorraadlocatie nog veranderen, zien hoeveel voorraad er op dit moment al is, het aantal aanpassen (dit kan handmatig of door het product vaker te scannen). Ook is het mogelijk om een productbarcode te printen of het product uit het overzicht te verwijderen.

Heb je alle producten gescand? Dan heb je twee opties om te bevestigen:

  • Ontvangst registreren + naar inruimlijst: Hiermee bevestig je de ontvangst van de producten + ga je naar een overzicht van de artikelen met de bijbehorende voorraadlocaties zodat de producten gemakkelijk ingeruimd kunnen worden.
  • Ontvangst registeren: Hiermee bevestig je de ontvangst van de producten.

Nieuwe voorraad

Je kan bij reden voor ''Nieuwe voorraad'' kiezen. Aangeven welke voorraadlocaties gebruikt dient te worden. Als je deze optie kiest kan je gemakkelijk nieuwe voorraad toevoegen.

Ontvang uit inkoopbestelling

Je kan bij reden voor "Ontvang uit inkoopbestelling" kiezen. Je kiest van welke leverancier je de producten hebt ontvangen en of je de geregistreerde voorraadlocatie van de producten wilt gebruiken of een andere. Vervolgens kun je producten scannen, welke vervolgens automatisch aan de oudste inkoopbestelling worden gekoppeld.

Hierdoor is het mogelijk om met meerdere collega's tegelijk de inkomende producten van een ontvangen inkoopbestelling te verwerken.

Retour voorraad

Je kan bij reden voor "retour" kiezen. Als je een retour zending krijgt kan je hem weer inboeken via de inkomende producten.

Het is ook mogelijk om gebruik te maken van de retouren functionaliteit. Hiermee heb je meer overzicht en inzicht in je retouren. Lees hier meer of het verwerken van retouren: https://help.goedgepickt.nl/category/5ulyq51svg-retouren

Anders

De laatste optie is de reden ''Anders" hier kan je een zelf een reden toevoegen.

Vragen?

Nu weet je hoe je gemakkelijk inkomende producten met verschillende redenen kan toevoegen middels de inkomende producten pagina in GoedGepickt. Zijn er toch nog onduidelijkheden, heb je andere vragen of ideeën? Neem dan contact met ons op, wij helpen je graag!


Hoe vond je dit artikel?