CCVShop koppelen aan GoedGepickt

Updated by Marleen

In deze handleiding leggen we uit hoe je een koppeling opzet tussen CCV Shop & GoedGepickt. De koppeling zorgt ervoor dat je producten & bestellingen automatisch worden geïmporteerd, zonder dat je er handmatig iets voor hoeft te doen. We zorgen daarbij ook dat je voorraad altijd up to date blijft. Dit wordt automatisch bijgewerkt naar alle verkoopplatformen. Voor de zekerheid synchroniseren we ’s nachts nogmaals de voorraad, zodat we zeker weten dat alles overeenkomt.

Standaard halen we elke 15 minuten de bestellingen op uit je webshop. Het is ook mogelijk om handmatig een actie te starten om de bestellingen binnen te halen zodat je lastminute ook nog bestellingen kan verwerken.

Ter info: CCV shop is op de hoogte van onze koppeling maar erkent deze niet in de app store. Dit omdat zij een vergoeding van 20% van het abonnementsbedrag per maand per koppeling vragen. Onze tarieven zijn eerlijk en transparant en deze willen wij niet om deze reden verhogen.

Features

Bestellingen & producten uit CCV Shop kunnen automatisch worden geïmporteerd naar GoedGepickt waarbij direct de voorraad wordt bijgewerkt en er een pick opdracht wordt gegeneerd.

• Producten importeren: Alle producten met een artikelnummer (let op: dit wijkt af van alle andere platformen in GoedGepickt!) worden geïmporteerd in GoedGepickt of gematcht aan een bestaand product. Bij een nieuw product wordt direct de voorraad ingeladen.
  • Bestellingen importeren: De bestellingen van CCV Shop worden geïmporteerd tot 1 jaar terug worden. Alle afgeronde bestellingen, worden als afgerond in GoedGepickt geplaatst en alle openstaande / te verwerken bestellingen worden als te verwerken ingeladen. De klantgegevens (factuur- en verzendgegevens) worden hierbij ook opgeslagen.
    Goed te weten: Standaard importeren we de extra_payment_option (Extra Verzendoptie-veld) in het verzendmethode veld. Dit veld wordt vaker gebruikt als de eindklant een andere verzendmethode kiest.
  • Bestelling status afronden: Bestelling in GoedGepickt verwerkt? Dan verwerken wij deze ook direct voor je in CCV Shop… automatisch! Hierdoor blijft je CCV Shop omgeving netjes bijgewerkt.
  • Voorraad bijwerken & synchroniseren: Is er via een ander kanaal een product verkocht? Dan wordt deze ook direct bijgewerkt in jouw CCV Shop. Tevens doen we ’s nachts ook voor de zekerheid nog een keer controleren of de voorraad van je webshop nog in orde is.

Aan de slag!

Via onderstaande stappen kan je jouw CCV Shop koppelen aan GoedGepickt. Hiervoor is geen technische (programmeer)kennis vereist. De beginstap is het opvragen van de gegevens. De overige instellingen worden in de eenvoudige installatie wizard doorlopen.

Als je wilt koppelen met CCV Shop dien je gegevens aan te maken waarmee je de webservice van jouw shop kan koppelen. Hieronder leggen we dit proces stap-voor-stap uit.

In tegenstelling tot wat we met GoedGepickt communiceren betreft het matchen van producten, gebruiken we voor CCV Shop het artikelnummer in plaats van de SKU-code. Dit komt omdat CCV Shop enkel op variatie-niveau een SKU-code ondersteunt en niet voor de simpele producten.

Let op: het is verplicht om voor alle producten incl. variaties unieke artikelnummers te hanteren. Het artikelnummer van CCV Shop wordt ingeladen in het Productcode / SKU-veld van GoedGepickt.

Stap 1

Ga in je CCV Shop beheer omgeving naar Mijn Webshop -> Instellingen -> API gegevens. (Zie je deze instelling niet? Installeer dan de API app vanuit de app store in CCV Shop.)

Stap 2

Klik rechts op de knop NIEUWE API KEY

Stap 3

Vul naast API Naam de naam GoedGepickt in. De velden API Key en API secret zijn standaard gevuld met willekeurige waarden. Sla deze op in bijvoorbeeld Kladblok. Zet tevens een vinkje naast Volledige toegang voor een correcte werking. Sla hierna de gegevens op middels de blauw knop Toepassen (of Opslaan).

Stap 4

Navigeer in GoedGepickt naar Instellingen -> Webshops -> Klik rechts in het scherm op + Koppel webshop en klik op CCV Shop. Klik hierna op Volgende.

Vul jouw Webshop URL in met daaronder de API Key (API Sleutel) & API Secret (API Geheim) van hierboven (stap 3). Vul de overige instellingen naar wens in en rond de installatie af!

Vragen?

Nu weet je hoe je CCV Shop koppelt aan GoedGepickt. Zijn er toch nog onduidelijkheden, heb je andere vragen of ideeën? Neem dan contact met ons op, wij helpen je graag!