Samengesteld product

Updated by Marleen

Het samengestelde product moet je eigenlijk zien als een leeg tasje. Hier voeg je vervolgens verschillende onderdelen aan toe. Dit samengestelde product kan je niet fysiek vastpakken en vinden in je magazijn. De onderdelen wél.

Dit product is virtueel; de onderdelen worden automatisch aan je bestelling toegevoegd op het moment dat het product besteld wordt. GoedGepickt berekent automatisch de voorraad van het samengestelde product op basis van de onderdelen.

Waarom zou je met een samengesteld product werken?

Wanneer je producten aanbiedt in je webshop dat bestaat uit meerdere producten welke je ook los verkoopt, is het handig om een samengesteld product aan te maken. Je voorraad van het samengestelde product wordt automatisch berekend op basis van de onderdelen van het product.

Op deze manier kan je bijvoorbeeld een cadeaupakket of een product met bijpassende accessoires aanbieden voor een voordeligere prijs zonder dat het je extra moeite kost om de voorraad bij te houden!

Hoe maak je een samengesteld product aan?

Door in GoedGepickt te navigeren naar Tools -> Nieuw product toevoegen kan je een nieuw product aanmaken. Kies bij producttype voor Samengesteld product.

Vul een productcode en een productnaam in. De overige velden kan je naar wens invullen; deze zijn niet verplicht. Klik onderaan op Toevoegen. Je wordt doorgestuurd naar de product-detailpagina. Klik nu bovenin, op de productdetail pagina, op Bewerken zodat we de onderdelen kunnen toevoegen aan het pakket.

Scroll naar onder op de bewerk-pagina en zie daar het block met "Onderdelen samengesteld product". Hier pas je de onderdelen naar wens aan en vul je eventuele aantallen in.

Daarnaast kun je in bulk samengestelde producten via een Excel bestand importeren. Hoe je dit precies moet doen, kun je vinden in deze handleiding.

Hoe wordt de voorraad van een samengesteld product berekend?

De voorraad van het samengestelde product wordt realtime berekend op basis van de onderdelen.

Hoe pick je een samengesteld product?

Alle losse onderdelen van het samengestelde product komen in de bestelling te staan. Deze kan je vervolgens picken en packen zoals ieder ander product. Het samengestelde product kan niet gepickt worden, echter de onderdelen wel. Daarom wordt het samengestelde product niet op de pakbon getoond.

Indien een onderdeel meerdere keren voorkomt op de pakbon, worden deze samengevoegd met elkaar. Bij de inpaktafel zie je dat het een onderdeel betreft.

Samengestelde producten worden nooit gesplitst

Het is handig om te weten dat samengestelde producten nooit worden gesplitst indien 1 van de onderdelen niet op voorraad is. Het is enkel mogelijk om samengestelde producten volledig te verzenden.


Hoe vond je dit artikel?