Functionaliteiten GoedGepickt app (mobile)

Updated 3 months ago by Stan Janssen

Met de mobiele app voor Android & iOS kan je eenvoudig producten picken, voorraad inzien & bewerken, locaties bekijken & aanmaken, etc! Ook is het mogelijk om barcodescanners te gebruiken van Honeywell Captuvo SLED (voor iPhone/iPod) en Zebra mobiele computers met DataWedge scanners (bijv. de Zebra TC21). Ook kan je de camera gebruiken in een toestel als barcodescanner.

De app is op iOS gelijk aan Android. Alle functionaliteiten zijn gelijk in beide omgevingen, enkel de weergave kan soms afwijken.

Link naar de app stores: Apple - Download hier de laatste Android-app versie

Functionaliteiten in de GoedGepickt mobiele app

• Bestellingen bekijken
  • Producten in bestelling picken
  • Producten bekijken incl voorraadlocaties
  • Voorraadmutaties uitvoeren
  • Voorraadlocaties bekijken
  • Voorraadlocaties aanmaken
  • Inloggen met QR code of logingegevens

Hieronder wordt per functionaliteit toegelicht hoe deze functionaliteiten gebruikt kunnen worden. Onduidelijk? Dan kan je uiteraard contact met ons opnemen.

Bestellingen bekijken & producten picken

In de GoedGepickt app kan je via het 'dashboard' alle bestellingen inzien, gefilterd op Alle bestellingen (All), Te picken bestellingen (Ready for picking), Eigen bestellingen (Picking) en Afgeronde bestellingen (Completed).

Je kan een bestelling bekijken door een pakbon-barcode te scannen met de camera of barcodescanner. Of je klikt op een bestelling in de app. Je krijgt direct een weergave van de producten, gesorteerd op basis van de voorraadlocatie.

Bovenin je scherm zie je het bestelnummer, met links bovenin de webshopnaam en rechts bovenin de besteldatum.

Picken van producten

Als je het bestelling scherm open hebt, kan je zien welke producten er verzameld moeten worden. Bovenaan de productlocatie, daaronder de product SKU en daaronder de productnaam. Rechts in je scherm zie je welk aantal er gepickt is en gepickt moet gaan worden.

Je kan met een barcode scan het productaantal verhogen. Ook kan je met de vinger drukken op het aantal. Je krijgt dan de mogelijkheid om handmatig het aantal producten te picken.

Ga zo door totdat je alle producten hebt gepickt. Klaar? Dan wordt de bovenbalk in de app groen en kan je bij de inpaktafel de bestelling verder afronden.

Tip: Heb je de QR code in je order view aan staan (zie mobiele app instellingen)? Scan dan de QR code met de 2D barcodescanner bij je inpaktafel! Je opent dan direct je bestelling op je inpaktafel-computer. Hierdoor verwerk je sneller je bestelling.

Voorraadmutaties uitvoeren

Wil je de voorraad van een product aanpassen? Navigeer dan in de app via 'products' naar een product en druk op het potloodje bij de betreffende locatie. Je kan hier direct een voorraadmutatie (stock mutation) uitvoeren.

Vul in wat voor mutatie je wilt doen; vul +10 of 10 in voor een verhoging of vul -10 voor een verlaging. Tevens vul je daarnaast de reden in, zodat je ook achteraf nog weet waarom je de mutatie hebt uitgevoerd.

De mutatie is direct zichtbaar in GoedGepickt en wordt ook direct bijgewerkt in je verkoopplatformen.

Voorraadlocaties bekijken & aanmaken

Wil je een voorraadlocatie bekijken? Navigeer dan via het hamburger menu naar 'picklocations'. Je ziet dan een lijst van de voorraadlocaties. Deze worden gesorteerd om numerieke en alfabetische volgorde.

Via de oranje knop bovenaan '+ add location' kan je een nieuwe locatie aanmaken. Er verschijnt een pop-up om de locatienaam in te voeren en te bevestigen. De locatie is direct aangemaakt.

Vragen?

Nu weet je welke mogelijkheden er zijn in de de GoedGepickt app. Zijn er toch nog onduidelijkheden, heb je andere vragen of ideeën? Neem dan contact met ons op, wij helpen je graag!