Gebruiker verplichten om barcodescanner te gebruiken

Updated by Stan

Wil je een gebruiker verplichten om een barcode-scan te gebruiken voor het picken van producten in bestellingen & picklijsten? Dan kan je dat per gebruiker instellen. Hierdoor voorkom je dat er toch 'even snel' een product in een pakketje wordt gedaan, zonder dat het gecontroleerd is.

Het kan natuurlijk zijn dat er een product barcode niet te scannen is. Zorg daarom er voor dat er wel altijd iemand in het magazijn aanwezig is, die ook zonder barcodescanner kan gebruiken. Bijvoorbeeld een teamleider.

Hoe dit er uit ziet?

Met instelling inactief (barcode scan niet verplicht):

Met instelling actief (barcode scan verplicht):

Let op: deze check wordt op dit moment nog niet meegenomen in de mobiele app! Dit gebeurt enkel via de web omgeving. Voor mobiel volgt dit later.

Instellen van deze restrictie

Via Instellingen -> Gebruikers -> Klik op een gebruiker -> hier kan je de instelling vinden: "Barcodescan verplicht voor picken van producten":

Na het opslaan is deze instelling direct actief.