Rapport overzicht pagina

Updated by Marleen

In deze handleiding leggen we uit welke rapporten er te vinden zijn op de Rapport overzicht pagina.

Rapport overzicht

Als je links in het menu (blauwe kolom) op Rapporten klikt dan kom je op de Rapport overzicht pagina uit.

Best verkochte producten

Met dit rapport kan je een overzicht genereren van de best verkochte producten. Er kan een filter gemaakt worden op leverancier en/of webshop en/of een bepaalde datumrange. Ook kan je ervoor kiezen om alleen producten uit afgeronde bestellingen mee te tellen in de resultaten.

Vervolgens kan je de resultaten ook exporteren naar Excel via de knop links bovenaan de pagina.

Producten onder voorraaddrempel

Via dit rapport zie je een overzicht van de producten die onder de voorraaddrempel zijn. Je ziet de actuele vrije voorraad van het product en daarachter de ingestelde voorraaddrempel. Hiervan kan je ook eenvoudig een inkoopbestelling aanmaken.

Is het overzicht leeg? Dan zijn er geen producten onder de voorraaddrempel.

Deze voorraaddrempel kan per product ingesteld worden.

Nooit verkochte producten

Niet leuk, maar wel goed om inzichtelijk te hebben. Hier zie je een overzicht van producten die nog nooit in een bestelling aanwezig zijn geweest. Hierbij kan je nog filteren op leverancier en/of webshop. Standaard worden alleen producten getoond die daadwerkelijk voorraad hebben.

Zendingen

In het kopje ''Zendingen'' zie je een overzicht van de aangemaakte zendingen in een aangegeven periode. Je stelt de webshop en verzendprovider in en de datum waar je op wilt filteren. Klik daarna op Filter toepassen, daarna zie je onderin de pagina een overzicht van de zendingen.

Middels het zendingen rapport kan er een overzicht gegenereerd worden van de aangemaakte zendingen. Hierbij kan er gefilterd worden op webshop en/of vervoerder en/of verzendmethode. Ook dient er een datumbereik geselecteerd te worden. Deze kan niet langer zijn dan 31 dagen.

Naast de knop filter toepassen is er ook de mogelijkheid om het datumbereik te selecteren vanaf het laatst opgevraagde rapport.

Vervolgens zie je een totaaloverzicht van de verschillende verzendtypes. Ook wordt er een tabel getoond met alle bestellingen en aangemaakte zendingen.

Onderaan de pagina verschijnt er nog een grafiek waarop het totaal aantal zendingen per dag zichtbaar is.

Er is ook de mogelijkheid om het rapport te exporteren;

• Exporteer zendingen als een Excel bestand: Hiermee heb je een overzicht van alle bestellingen met aangemaakte zendingen.
  • Exporteer zendingen als een PDF bestand: Dit bestand bevat de bestelgegevens en de verzend barcode. Dit kan je gebruiken om bij het inleveren van pakketten bij een post-punt gemakkelijk alle zending barcode te scannen ipv 1 voor 1 alle pakketten.

Productvoorraad archief

Wil je het verloop van de voorraad zien dan kan dat via dit rapport. Hierbij kan er ook gefilterd worden op webshop en/of producttag. Ook dient er een datumbereik gekozen te worden, deze kan in totaal niet langer zijn dan 3 maanden.

Vervolgens kan je deze gegevens exporteren naar een Excel bestand.

Bestelling informatie

In dit rapport kan je een overzicht maken van het aantal bestellingen in een bepaalde periode. Daarbij zie je ook het totaal aantal producten en hoeveel unieke producten deze bestellingen bevatten.

Er kan gefilterd worden op webshop en/of bestellingtag en/of bestelstatus. Daarnaast dien je aan te geven of je wilt filteren op bestelling aanmaak datum of zending aanmaak datum en de bijbehorende datumrange.

Dit rapport kan je ook exporteren naar een Excel bestand.

Voorraadlocaties per product

In het rapport Voorraadlocaties per product zie je een overzicht van alle producten met hun voorraadlocaties en voorraden.

Verkopen per product

In het rapport Verkopen per product kun je het aantal verkopen van een product in een bepaald datumbereik inzien.

Retour informatie

In het rapport Retour informatie zie je alle informatie over de retouren per retour. Je kunt een rapport in Excel uitdraaien waarin je per retour de informatie op een regel ziet. Ook kun je kiezen om de informatie in GoedGepickt te bekijken, door op de knop filter toepassen te klikken. Je ziet het aantal retouren in een grafiek, en het aantal retouren per product in de gekozen periode.

Dagrapport

Een rapportage van de hoeveelheid bestellingen, zendingen en inkoopbestellingen welke zijn gemaakt en afgerond op een gekozen dag.

Ten minste houdbaar tot

In het rapport Ten minste houdbaar tot kun je een overzicht inzien of uitdraaien van alle producten waarvan de houdbaarheidsdatum binnen een bepaalde periode verstrijkt. Deze periode kun je zelf ingeven.

Totale voorraad

Een overzicht van producten in het magazijn, totale voorraadwaarde en totaal unieke producten in het magazijn. Deze waarden worden elke nacht opgehaald en kunnen na mutaties overdag enigzins afwijken van de actuele waarden.

Product verkoopstatistieken

Een overzicht van de verkopen van een specifiek product in een zelf gekozen periode. In dit rapport is het mogelijk om de periode te bekijken en ook om deze te vergelijken met een andere periode.

Excel bestand

Heb je een Excel bestand gegenereerd? Deze worden maximaal 60 dagen bewaard in GoedGepickt. Wil je de bestanden op een later moment nog kunnen raadplegen? Zorg er dan voor dat je het bestand op een lokale omgeving (jouw computer bestanden) op slaat.

Vragen?

Nu weet je welke rapporten er te vinden zijn en hoe je deze kan gebruiken. Zijn er toch nog onduidelijkheden, heb je andere vragen of ideeën? Neem dan contact met ons op, wij helpen je graag!