Hoe koppel je Shopify aan GoedGepickt?

Updated 3 months ago by Stan Janssen

In deze handleiding leggen we uit hoe je een koppeling opzet tussen Shopify & GoedGepickt. De koppeling zorgt ervoor dat je bestellingen automatisch worden geïmporteerd, zonder dat je er handmatig iets voor hoeft te doen. We zorgen daarbij ook dat je voorraad altijd up to date blijft. Dit wordt automatisch bijgewerkt naar alle verkoopplatformen. Verkoop je iets in een andere webshop? Dan werken we direct de voorraad bij Shopify bij, zodat je geen producten verkoopt die je niet op voorraad hebt. Voor de zekerheid synchroniseren we ’s nachts nogmaals de voorraad, zodat we zeker weten dat alles overeenkomt.

Voordat je begint, check:

  • Zorg dat alle producten (& variaties!) een unieke SKU-code hebben. Zonder (unieke) SKU-code wordt het product niet geïmporteerd.
  • Productvoorraad van de hoofdlocatie wordt geïmporteerd in GoedGepickt en dat is ook de locatie welke wordt bijgewerkt. De overige locaties wordt niets mee gedaan.

Gegevens uit Shopify

Allereerst dienen we de gegevens uit Shopify te halen, om de koppeling met GoedGepickt op te starten. Volg hieronder de stappen. Pas na stap 6 navigeer je terug naar GoedGepickt.

Stap 1: Klik in het menu op Apps. Klik vervolgens in de pop-up onderaan op het tandwiel Apps en verkoopkanaal-instellingen.

Stap 2: Klik op apps ontwikkelen voor je winkel en in het volgende scherm vervolgens op de groene knop De ontwikkeling van gepersonaliseerde apps toestaan. Vervolgens klik je in het volgende scherm nogmaals op de groene knop.

Stap 3: Klik op de groene knop Een app maken. Vul in de pop-up bij App-naam GoedGepickt in en klik op App maken. Vervolgens verschijnt er een overzicht.

Stap 4: Klik in het overzicht op het tabblad API-inloggegevens, hier staan de API sleutel en de geheime sleutel.

Stap 5: Daarnaast dien je in dit scherm ook een toegangstoken te creëren. Klik hiervoor op Beheerders-API-scopes configureren. Vink in het volgende scherm alle checkboxes aan en klik vervolgens op Opslaan. Klik vervolgens op de groene knop App installeren en in de pop-up weer op Installeren.

Stap 6: Hierna heb je de mogelijkheid om de token te onthullen. LET OP, dit kan echt maar 1 keer!

Gebruik nu de verzamelde gegevens in zoals staat beschreven onder het kopje Koppelen in GoedGepickt.

Koppelen in GoedGepickt

Via GoedGepickt -> Instellingen -> Webshops -> Toevoegen voeg je een nieuwe webshop toe. Selecteer Shopify en vul de gegevens van hierboven in, tijdens het koppelen.

Kies voor Handmatige authenticatie. Momenteel (januari 2023) zitten we met GoedGepickt in een review-fase voor een app in de Shopify appstore. Tot die tijd kies je voor Handmatige authenticatie.

De gegevens uit de weergave vul je als volgt in:

Veld GoedGepickt = benaming veld Shopify

  • API sleutel = API sleutel (API key)
  • API wachtwoord = toegangstoken beheerders API (Admin API acces token) (begint met shp**_)
  • Gedeeld geheim = geheime API sleutel (API secret key)
  • Ontwikkel url = account url: https://''jouw account naam''.myshopify.com/ 
    Let op dat je de correcte gegevens overneemt en bij Ontwikkel URL vul je de URL uit je browser in, zoals bijvoorbeeld: https://mijn-shop.myshopify.com inclusief myshopify.com!
    Deze url kun je het beste vinden door in je webbrowser te kijken, zoals in het oranje blok in het voorbeeld hieronder:

Afronden

Loop de overige stappen door. Na het afronden worden direct de producten op de achtergrond geïmporteerd vanuit Shopify in GoedGepickt. Succes!

Het veld 'verzendadres telefoonnummer' uit Shopify, wordt geïmporteerd in GoedGepickt bij de factuurgegevens.

Vragen?

Nu weet je hoe je Shopify koppelt aan GoedGepickt. Zijn er toch nog onduidelijkheden, heb je andere vragen of ideeën? Neem dan contact met ons op, wij helpen je graag!


Hoe vond je dit artikel?