Hoe koppel je Shopify aan GoedGepickt?

Updated 4 months ago by Stan Janssen

Dit is een handleiding voor het opzetten van een koppeling tussen bol.com & GoedGepickt. De koppeling zorgt ervoor dat je bestellingen automatisch worden geïmporteerd, zonder dat je er handmatig iets voor hoeft te doen. We zorgen daarbij ook dat je voorraad altijd up to date blijft. Dit wordt automatisch bijgewerkt naar alle verkoopplatformen. Verkoop je iets in een andere webshop? Dan werken we direct de voorraad bij bol.com bij, zodat je geen producten verkoopt die je niet op voorraad hebt. Voor de zekerheid synchroniseren we ’s nachts nogmaals de voorraad, zodat we zeker weten dat alles overeenkomt.

Voordat je begint, check:

• Zorg dat alle producten (& variaties!) een unieke SKU-code hebben. Zonder (unieke) SKU-code wordt het product niet geïmporteerd.
  • Productvoorraad van de hoofdlocatie wordt geïmporteerd in GoedGepickt en dat is ook de locatie welke wordt bijgewerkt. De overige locaties wordt niets mee gedaan.

Stap voor stap

Stap 1 - Log in bij jouw Shopify-omgeving en klik links in het menu op Apps.

Stap 2 - Klik onderaan de pagina op "Werk je met een ontwikkelaar aan je winkel? Privé apps beheren"

Stap 3 - Mocht je privé-apps uitgeschakeld hebben; krijg je een melding om deze in te schakelen. Doe dit, zodat er een privé app aangemaakt kan worden. Vink alle 3 de vakjes op de volgende pagina aan om verder te gaan.

Stap 4 - Vul de gegevens in in het formulier & ken de juiste rechten toe:

• Naam privé-app: GoedGepickt
  • Noodmail ontwikkelaar: info@goedgepickt.nl
  • Beheerders-API: Hier selecteren we alle machtigingen voor de app. Geef de app zoveel mogelijk machtigingen die benodigd zijn voor de werking van GoedGepickt. Denk aan lees/schrijfrechten voor producten, voorraden, zendingen, bestellingen, etc.
  • API-versie webhook: 2021-04
  • API voor webwinkels: Hier selecteren we alle machtigingen voor de koppeling. Geef de app zoveel mogelijk machtigingen die benodigd zijn voor de werking van GoedGepickt. Denk aan lees/schrijfrechten voor producten, voorraden (ook van varianten), zendingen, bestellingen, etc.

Stap 5: Sla je wijzigingen op.

Je ziet nu in je scherm diverse gegevens staan voor de API. Deze hebben we nodig tijdens het koppelen van Shopify in GoedGepickt.

Via GoedGepickt -> Instellingen -> Webshops -> Toevoegen voeg je een nieuwe webshop toe. Selecteer Shopify en vul de gegevens van hierboven in, tijdens het koppelen.

Let op dat je de correcte gegevens overneemt en bij Ontwikkel URL vul je de URL uit je browser in, zoals bijvoorbeeld: https://mijn-shop.myshopify.com inclusief myshopify.com!

Loop de overige stappen door. Na het afronden worden direct de producten op de achtergrond geïmporteerd vanuit Shopify in GoedGepickt. Succes!

Vragen?

Nu weet je hoe je Shopify koppelt aan GoedGepickt. Zijn er toch nog onduidelijkheden, heb je andere vragen of ideeën? Neem dan contact met ons op, wij helpen je graag!