Hoe koppel je Shopify aan GoedGepickt?

Updated 5 months ago by Stan Janssen

Heb je een Shopify webshop en wil je de producten importeren in GoedGepickt en op een eenvoudige wijze je bestellingen afhandelen in GoedGepickt? Dan leg je middels onderstaande stappen een koppeling tussen Shopify & GoedGepickt!

As we speak wordt er een app ontwikkeld in Shopify om de koppeling snel gereed te hebben. Wordt verwacht in Q1 van 2021.

Voordat je begint, check:

• Zorg dat alle producten (& variaties!) een unieke SKU-code hebben. Zonder (unieke) SKU-code wordt het product niet geïmporteerd.
  • Productvoorraad van de hoofdlocatie wordt geïmporteerd in GoedGepickt en dat is ook de locatie welke wordt bijgewerkt. De overige locaties wordt niets mee gedaan.

Stap voor stap

Stap 1 - Log in bij jouw Shopify-omgeving en klik links in het menu op Apps.

Stap 2 - Klik onderaan de pagina op "Werk je met een ontwikkelaar aan je winkel? Privé apps beheren"

Stap 3 - Mocht je privé-apps uitgeschakeld hebben; krijg je een melding om deze in te schakelen. Doe dit, zodat er een privé app aangemaakt kan worden. Vink alle 3 de vakjes op de volgende pagina aan om verder te gaan.

Stap 4 - Vul de gegevens in in het formulier & ken de juiste rechten toe:

• Naam privé-app: GoedGepickt
  • Noodmail ontwikkelaar: info@goedgepickt.nl
  • Beheerders-API: Hier selecteren we alle machtigingen voor de app. Geef de app zoveel mogelijk machtigingen die benodigd zijn voor de werking van GoedGepickt. Denk aan lees/schrijfrechten voor producten, voorraden, zendingen, bestellingen, etc.
  • API-versie webhook: 2020-10
  • API voor webwinkels: Hier selecteren we alle machtigingen voor de koppeling. Geef de app zoveel mogelijk machtigingen die benodigd zijn voor de werking van GoedGepickt. Denk aan lees/schrijfrechten voor producten, voorraden (ook van varianten), zendingen, bestellingen, etc.

Stap 5: Sla je wijzigingen op.

Je ziet nu in je scherm diverse gegevens staan voor de API. Deze hebben we nodig tijdens het koppelen van Shopify in GoedGepickt.

Via GoedGepickt -> Instellingen -> Webshops -> Toevoegen voeg je een nieuwe webshop toe. Selecteer Shopify en vul de gegevens van hierboven in, tijdens het koppelen.

Let op dat je de correcte gegevens overneemt en bij Ontwikkel URL vul je de URL uit je browser in, zoals bijvoorbeeld: https://mijn-shop.myshopify.com inclusief myshopify.com!

Loop de overige stappen door. Na het afronden worden direct de producten op de achtergrond geïmporteerd vanuit Shopify in GoedGepickt. Succes!