Bol.com als verzendprovider koppelen

Updated by Marleen

In deze handleiding leggen we uit hoe je een koppeling opzet tussen bol.com als verzendprovider en GoedGepickt. Door middel van deze koppeling maak je bij elke bestelling eenvoudig een zending aan bij bol.com & druk je direct verzendlabels af.

Gegevens ophalen

Om gebruik te maken van Verzenden via bol.com (VVB(+)) dien je bol.com als verzendprovider toe te voegen in het GoedGepickt account.

Stap 1 - Verzendprovider toevoegen

Navigeer in GoedGepickt naar Instellingen -> Verzendproviders -> Klik op de oranje knop Toevoegen.

Stap 2 - Configureren

Klik op bol.com verzendprovider. Pas indien gewenst de naam van de verzendprovider aan onderaan de pagina & klik op Verzendprovider koppelen.

Stap 3 - Webshops koppelen

Nu je de verzendprovider hebt gekoppeld in GoedGepickt kom je in het volgende scherm, verzendprovider bewerken. Op deze pagina kan je de webshops gaan koppelen waarbij je deze bol.com verzendprovider wenst te gebruiken. Je doet dit door in het blok webshops op de knop 'Koppelen aan webshop' te klikken.

Doordat de koppeling met bol.com als verkoopplatform d.m.v. SSO is aangemaakt is het niet nodig (inlog)gegevens in te vullen om gebruik te maken van bol.com als verzendprovider.

Heb je meerdere bol.com shops en wil je dezelfde verzendmethoden gebruiken? Dan kan je alle shops aan deze verzendprovider koppelen. Wil je voor een bepaalde shop een verzendmethode wel of niet gebruiken? Dan dien je hiervoor een extra bol.com verzendprovider koppeling te maken en daar de betreffende shop(s) aan te koppelen.

Vragen?

Nu weet je hoe je bol.com koppelt als verzendprovider in GoedGepickt. Zijn er toch nog onduidelijkheden, heb je andere vragen of ideeën? Neem dan contact met ons op, wij helpen je graag!