Inkoopbestellingen overzicht

Updated by Marleen

In deze handleiding leggen we uit wat je allemaal terug kan vinden in het scherm inkoopbestellingen. Voor meer uitleg over het aanmaken van een nieuwe inkoopbestellingen en het verwerken van een inkoopbestelling zijn aparte handleidingen.

Hoe gebruik je het inkoopbestellingen overzicht?

Het scherm opent altijd met het tabblad ingekocht, hier zie je dus een overzicht van alle daadwerkelijk ingekochten bestellingen. Heb je geen ingekochte bestellingen dan worden er geen regels getoond maar de melding 'Geen resultaten gevonden'. Je kan sorteren op inkoopnummer, leverancier, besteldatum en verwachte leverdatum. Via de andere tabbladen kan je naar alle, concept, ontvangen, afgeronde en geannuleerde bestellingen.

Per regel zit je wat de status van de inkoopbestelling is, het inkoopnummer dit is altijd het jaartal met daarachter een oplopend aantal. Daarnaast zie je het inkoopnummer van de leverancier als je dit bij het aanmaken hebt ingevuld en de leveranciersnaam. Daarna zie je nog hoeveel producten de inkoopbestelling bevat, wanneer deze is aangemaakt en wanneer de levering wordt verwacht.

Middels de knop bovenin + Nieuwe inkoopbestelling kan er een nieuwe inkoopbestellingen worden aangemaakt.

Tabbladen

De verschillen tussen de tabbladen worden hieronder toegelicht:

  • Alles: In dit tabblad worden alle bestaande inkoopbestellingen getoond.
  • Concept: In dit tabblad worden alle inkoopbestellingen getoond welke in concept staan en nog niet daadwerkelijk zijn ingekockt.
  • Ingekocht: In dit tabblad worden alle inkoopbestellingen getoond die zijn ingekocht en open staan.
  • Ontvangen: In dit tabblad worden alle inkoopbestellingen getoond welke zijn ontvangen maar nog niet afgerond dit is een goed overzicht voor de administratie.
  • Afgerond: In dit tabblad worden alle inkoopbestellingen getoond welke volledig zijn afgerond (ontvangen en betaling voldaan).
  • Geannuleerd: In dit tabblad worden alle inkoopbestellingen getoond welke zijn aangemaakt maar later zijn geannuleerd.

Vragen?

Nu weet wat er terug te vinden is op het scherm inkoopbestellingen. Zijn er toch nog onduidelijkheden, heb je andere vragen of ideeën? Neem dan contact met ons op, wij helpen je graag!


Hoe vond je dit artikel?