Serienummer registratie in GoedGepickt

Updated by Tessa

In deze handleiding leggen we je uit wat serienummers zijn en hoe je serienummer registratie kunt gebruiken in GoedGepickt.

Wat zijn serienummers?

Een serienummer is een unieke code die door de fabrikant aan een bepaald artikel wordt toegekend. Het doel van een serienummer is om een specifiek exemplaar van een bepaald product te kunnen identificeren.

Video met meer uitleg over serienummers

Hieronder zie je de video waarin Stan meer uitleg geeft over onder andere serienummer registratie. Ga met je muis over de tijdsbalk om direct naar het gedeelte over serienummers te gaan.

Hoe zet je serienummers aan in GoedGepickt?

Als je de serienummers functionaliteit wilt gaan gebruiken in GoedGepickt, dien je dit eerst aan te zetten. Dit kun je doen via Instellingen > Bedrijfsinstellingen > scroll naar de kop Voorraadregistratie > zet de instelling Serienummer registratie aan > vervolgens klik je onderaan de pagina op Opslaan.

Hoe maak ik van een product een product met serienummer registratie?

Wanneer je de serienummer registratie in de bedrijfsinstellingen aan hebt gezet, kun je per product aangeven of het een product met beperkte houdbaarheid is.

Het aanzetten van de serienummer registratie bij een product doe je door naar het product zelf te gaan > op de product detail pagina klik je bovenin het scherm op Bewerken > scroll omlaag tot de kop Voorraadregistratie > zet de instelling Serienummer registratie aan.

Om serienummer registratie in of uit te schakelen op productniveau, dient er geen voorraad aanwezig te zijn.

Hoe kan ik serienummers van een product inzien?

Op de productdetail pagina zijn 2 manieren om je serienummers in te zien:

1. Bovenin je scherm kun je op Serienummers klikken.

Wanneer je hierop klikt zie je een overzicht van de serienummers van het betreffende product. Rechtsbovenin je scherm kun je ervoor kiezen om ook de serienummer die niet langer op voorraad zijn te weergeven.

Je kunt doorklikken op elk serienummer wat weergeven wordt. Wanneer je dit doet, zie je de geschiedenis van het serienummer. Hier zie je dus wanneer en door wie het serienummer is toegevoegd aan GoedGepickt en ook of het is gekoppeld aan een bestelling. Je kunt vervolgens ook weer doorklikken naar de betreffende bestelling.

2. Je kunt ook bij de voorraadlocatie op het serienummer icoontje klikken.

Wanneer je hierop klikt zie je een overzicht van de serienummers op de betreffende locatie.

Je kunt doorklikken op elk serienummer om de geschiedenis van de serienummers in te zien.

Nieuwe voorraad ontvangen van producten met serienummer registratie

Wanneer je nieuwe voorraad van producten met serienummer registratie ontvangt, dan verschijnt het volgende scherm in je beeld na het selecteren of scannen van het product.

Zoals het scherm aangeeft, scan je hier het serienummer van het product. Ook kun je voor een handmatige invoer kiezen.

Elk gescand serienummer wordt geregistreerd als 1 exemplaar van het product.

Vragen?

Nu weet je wat serienummers zijn en hoe je serienummer registratie kunt gebruiken in GoedGepickt. Zijn er toch nog onduidelijkheden, heb je andere vragen of ideeën? Neem dan contact met ons op, wij helpen je graag!