Handmatig producten importeren vanaf webshop

Updated by Tessa

In deze handleiding leggen we uit hoe je handmatig nieuwe producten kunt importeren of de data van bestaande producten vanaf je webshop kunt updaten.

Producten importeren vanaf webshop

Producten worden iedere nacht automatisch gesynchroniseerd, hier hoef je niets voor te doen. Komt er eerder een bestelling binnen met een product dat nog niet in GoedGepickt staat dan zal automatisch de informatie opgehaald worden.

Let op; wanneer je de webshopinstelling Voorraad in webshop bijwerken uit hebt staan, zal de automatische synchronisatie niet worden uitgevoerd en zul je de producten handmatig moeten importeren.

Handmatig producten importeren

Je kunt er ook voor kiezen handmatig producten vanaf de webshop importeren of productdata vanaf de webshop updaten. Om dit te doen, volg je de volgende stappen:

1. Ga in GoedGepickt naar Instellingen.
  2. Kies hier voor Webshops.
  3. Selecteer de webshop waarvan je de nieuwe producten wilt importeren.
  4. Ga naar de kop Producten.
  5. Klik op Producten importeren.

Alleen nieuwe producten importeren

Wanneer je alleen de nieuwe producten wilt importeren, volg je ook bovenstaande stappen. Je kiest nu alleen bij het dropdownmenu voor Importeer enkel nieuwe producten sinds laatste synchronisatie:

Productdata van bestaande producten updaten

Wanneer je productdata in de webshop hebt gewijzigd, dan kun je dit in GoedGepickt updaten. Om dit te doen, volg je dezelfde stappen als hierboven beschreven bij Handmatig producten importeren. Om bestaande producten te updaten, selecteer je voor je op de knop Producten importeren klikt de velden welke je wilt updaten.

GoedGepickt zal alleen productdata vanaf de webshop overnemen. Het is niet mogelijk om productdata vanuit GoedGepickt naar je webshop te pushen.

Vragen?

Nu weet je hoe je handmatig nieuwe producten kunt importeren of de data van bestaande producten vanaf je webshop kunt updaten. Zijn er toch nog onduidelijkheden, heb je andere vragen of ideeën? Neem dan contact met ons op, wij helpen je graag!