Voorraadcontrole op voorraadlocaties

Updated by Stan

In deze handleiding leggen we je uit hoe je een voorraadcontrole uitvoert in GoedGepickt.

Voorraadcontrole op voorraadlocaties

Om de juistheid van je productvoorraad te controleren, kan je een voorraadcontrole uitvoeren. Hiermee controleer je of het aantal producten op de locatie ook overeenkomt met de voorraad in GoedGepickt. Blijkt het dat je voorraad in het magazijn hoger of lager is dan in het systeem staat? Dan wordt er direct een mutatie uitgevoerd op de productvoorraad & ook bij je verkoopplatformen bijgewerkt.

Het is niet noodzakelijk om je webshops uit te schakelen en/of eerst alle producten te picken voor je bestellingen. GoedGepickt controleert de voorraad op basis van de totale voorraad incl gereserveerde voorraad voor bijvoorbeeld openstaande bestellingen.

Hoe je een voorraadcontrole doet

Je kan een voorraadcontrole doen voor een locatie door in GoedGepickt naar deze locatie door te klikken. Via Magazijn -> Voorraadlocaties -> Klik op de betreffende locatie.

Op deze pagina zie je bovenin een knop met Voorraadcontrole.

Op deze pagina zie je de producten die op deze locatie zouden horen te liggen met daarbij vermeld wat het aantal zou zijn volgens GoedGepickt. Je kan hier de product 1-voor-1 scannen of je kan het aantal producten invullen dat je hebt geteld.

Gecontroleerd? Klik op de knop Voorraad bevestigen & ga verder met de volgende voorraadlocatie 🙂

Laatste voorraadcontrole

Op de voorraadlocatie overzichtpagina zie je in het overzicht staan wanneer de locatie voor het laatst is gecontroleerd via GoedGepickt. Je kan hier bijvoorbeeld sorteren op datum, zodat je kan zien welke locatie weer toe is aan een controle.  Door op de datum te klikken, ga je direct aan de slag met de voorraadcontrole.

Indien je voorraadlocatie geen producten bevat volgens GoedGepickt, kan je op de knop Voorraad bevestigen klikken. Je bevestigt dan dat er geen producten liggen. Ook goed om te weten!

Voorraadlocatie check – suggestie

Om te voorkomen dat je enkel de makkelijke locaties controleert, heeft GoedGepickt de mogelijkheid om jou te helpen adviseren welke locatie er weer nodig gecontroleerd moet worden. Op dit moment wordt de voorraadlocatie voorgesteld welke de oudste datum heeft.

Je komt hier via Magazijn -> Voorraadlocaties -> Bovenop klikken op Voorraadcontrole.

Vragen?

Nu weet je hoe je een voorraadcontrole uitvoert in GoedGepickt. Zijn er toch nog onduidelijkheden, heb je andere vragen of ideeën? Neem dan contact met ons op, wij helpen je