IP adres restrictie

Updated by Tessa

In deze handleiding leggen we uit wat IP adres restrictie is en hoe je dit kunt instellen.

Wat is IP adres restrictie?

Met IP adres restrictie kun je bepalen vanuit welke IP adressen gebruikers mogen inloggen. Dit is handig om te voorkomen dat magazijnmedewerkers bijvoorbeeld vanuit huis inloggen en zo privacygevoelige gegevens kunnen inzien waar zij dit niet nodig hebben.

Hoe stel je IP adres restrictie in?

1. Ga in GoedGepickt naar Instellingen.
  2. Kies hier voor Bedrijfsinstellingen.
  3. Scroll naar de kop Beveiliging.
  4. Vul bij Toegestane IP-adressen de IP adressen in van waar het is toegestaan om in te loggen in GoedGepickt.

Hoe weet ik wat mijn huidige IP adres is?

Onderaan het blok Beveiliging kun je ook je huidige IP adres terugvinden:

Kun je bepaalde gebruikers uitsluiten van de IP adres restrictie?

Ja dit is mogelijk. Om bepaalde gebruikers uit te sluiten van de IP adres restrictie stel je het volgende in:

1. Ga in GoedGepickt naar Instellingen.
  2. Kies hier voor Gebruikers.
  3. Klik op de gebruiker voor wie je de IP restrictie wilt uitschakelen.
  4. Zet IP-toegangsbeperking uit (onder de kop Beveiliging)

Vragen?

Nu weet je wat IP adres restrictie is en hoe je dit kunt instellen. Zijn er toch nog onduidelijkheden, heb je andere vragen of ideeën? Neem dan contact met ons op, wij helpen je graag!