Wat zijn automatische acties in GoedGepickt?

Updated by Stan

In deze handleiding leggen we uit wat automatische acties zijn en waarvoor je deze kan gebruiken.

Wat zijn automatische acties?

Automatische acties in GoedGepickt zijn handelingen/keuzes bij bestellingen of retouren die je normaal gesproken handmatig doet. Met automatische acties kunnen deze geautomatiseerd worden uitgevoerd. maar nu kunnen dit soort acties automatisch worden uitgevoerd.

Voorbeelden van handelingen die geautomatiseerd kunnen worden;

 • Toekennen van bestelling labels;
 • Toevoegen van producten;
 • Toevoegen van interne notitie voor intern gebruik;
 • Toevoegen van een opmerking op de pakbon;
 • Uitstellen van de pickdatum/tijd;
 • Selecteren van het juiste verpakkingsmateriaal;
 • Selecteren van de juiste verzendmethode
 • Toevoegen van tag of interne notitie aan je retouren

Hiermee automatiseer je de workflow in jouw magazijn. Door deze automatisering hoeft het personeel in het magazijn minder/niet meer na te denken over deze processen. Deze acties kunnen eenvoudig zelf ingesteld worden.

Een aantal voorbeeld regels

Hieronder vind je een aantal voorbeeld regels zoals je deze zou kunnen instellen. De mogelijkheden zijn vrijwel oneindig!

 • Als de bestelling 1 product bevat met het productlabel 'brievenbuspakket' en het is binnen Nederland, dan kies voor MyParcel -> Brievenbuspakket én ken bestelling label 'Brievenbuspost' toe.
 • Als bestelling 1 product bevat met het productlabel 'brievenbuspakket' en het is niet in Nederland, dan kies voor MyParcel -> Pakket én ken bestellinglabels 'Buitenland' en 'MyParcel' toe.
 • De transporteur komt elke dag om 14:00u de pakketten ophalen en hoeven niet vandaag gepickt te worden. Dan: Als bestelling na 14:00u binnenkomt en een product met productlabel 'xxl' bevat, dan stel pickdatum uit tot volgende werkdag 09:00.
 • Als plaatsnaam Breda, Etten-Leur, Prinsenbeek, Roosendaal, Hoeven of Rucphen is, dan selecteer verzendmethode 'Eigen transport'. Tevens voeg label 'Eigen transport' toe aan bestelling.
 • Als totale bestelling zwaarder is dan 50 kg, geef bestelling dan bestellinglabel 'pallet' & kies voor verzendmethode 'GLS' -> Pallet zending.

Je kan het zo gek niet bedenken of je bepaald vooraf hoe jouw bestellingen in GoedGepickt worden getoond en hoe je zendingen aanmaakt. Het is zo flexibel als wat!

Uitvoervolgorde

Je kan meerdere automatische acties aanmaken; bij elke bestelling worden de automatische acties doorlopen van boven naar beneden. Op de overzichtpagina met alle automatische acties heb je de mogelijkheid om de volgorde te wijzigen door deze te slepen, middels het pijlen icoon voor de actie naam, naar de gewenste uitvoervolgorde.

Per automatische actie wordt gecontroleerd of deze toegepast mag worden. Als een conditie waar is, worden de achterliggende acties uitgevoerd. Ook als er al andere automatische acties zijn uitgevoerd.

Bij het aanmaken / bewerken van een actie kan je kiezen voor "stop met het verwerken van andere acties". Wanneer je dit instelt, zullen de automatische acties die na deze actie in de rij staan niet meer worden uitgevoerd bij de betreffende bestelling.

Tip: plaats je algemene regels zo ver mogelijk bovenin de lijst en daaronder steeds de specifiekere regels. Hierdoor kan je eventuele acties overschrijven.
In de bestelling geschiedenis wordt bijgehouden welke regels zijn uitgevoerd en in welke volgorde dat dit is gedaan. Mocht je denken dat er ergens iets mis gaat of niet worden uitgevoerd, dan kan je dat hier zien of dat echt het geval is & de regels aanpassen.

Vragen?

Nu weet je hoe je automatische acties werken en hoe deze worden uitgevoerd in GoedGepickt. Zijn er toch nog onduidelijkheden, heb je andere vragen of ideeën? Neem dan contact met ons op, wij helpen je graag!


Hoe vond je dit artikel?