Wat zijn automatische acties in GoedGepickt?

Updated 2 weeks ago by Stan

Automatische acties in GoedGepickt zijn handelingen/keuzes bij bestellingen die je normaal gesproken wellicht handmatig doet, maar nu kunnen dit soort acties automatisch worden uitgevoerd. Zoals bijvoorbeeld het automatisch:

 • Toekennen van bestelling labels;
 • Toevoegen van producten;
 • Toevoegen van interne notitie voor intern gebruik;
 • Toevoegen van een opmerking op de pakbon;
 • Uitstellen van de pickdatum/tijd;
 • Selecteren van het juiste verpakkingsmateriaal;
 • Selecteren van de juiste verzendmethode

Hiermee automatiseer je de workflow in jouw magazijn. Door deze automatisering hoeft het personeel in het magazijn minder/niet meer na te denken over deze processen. Er kunnen (eenvoudig) zelf condities ingesteld worden, waarna je zelf ingestelde acties kunt laten toepassen.

Een aantal voorbeeld regels

Hieronder vind je een aantal voorbeeld regels zoals je deze zou kunnen instellen. De mogelijkheden zijn vrijwel oneindig!

 • Als de bestelling 1 product bevat met het productlabel 'brievenbuspakket' en het is binnen Nederland, dan kies voor MyParcel -> Brievenbuspakket én ken bestelling label 'Brievenbuspost' toe.
 • Als bestelling 1 product bevat met het productlabel 'brievenbuspakket' en het is niet in Nederland, dan kies voor MyParcel -> Pakket én ken bestellinglabels 'Buitenland' en 'MyParcel' toe.
 • De transporteur komt elke dag om 14:00u de pakketten ophalen en hoeven niet vandaag gepickt te worden. Dan: Als bestelling na 14:00u binnenkomt en een product met productlabel 'xxl' bevat, dan stel pickdatum uit tot volgende werkdag 09:00.
 • Als plaatsnaam Breda, Etten-Leur, Prinsenbeek, Roosendaal, Hoeven of Rucphen is, dan selecteer verzendmethode 'Eigen transport'. Tevens voeg label 'Eigen transport' toe aan bestelling.
 • Als totale bestelling zwaarder is dan 50 kg, geef bestelling dan bestellinglabel 'pallet' & kies voor verzendmethode 'GLS' -> Pallet zending.

Je kan het zo gek niet bedenken of je bepaald vooraf hoe jouw bestellingen in GoedGepickt worden getoond en hoe je zendingen aanmaakt. Het is zo flexibel als wat!

Uitvoervolgorde

Je kan meerdere automatische acties aanmaken; bij elke bestelling worden de automatische acties doorlopen van boven naar beneden. Op de overzichtpagina met alle automatische acties heb je de mogelijkheid om de volgorde te wijzigen door deze te slepen naar de gewenste uitvoervolgorde.

Per automatische actie wordt gecontroleerd of deze toegepast mag worden op de bestelling. Als een conditie waar is, worden de achterliggende acties uitgevoerd. Ook als er al andere automatische acties zijn uitgevoerd.

Ook kun je als actie "stop met het verwerken van andere acties" kiezen. Wanneer je dit als actie instelt, zullen de automatische acties die na deze actie in de rij staan niet meer worden uitgevoerd bij de betreffende bestelling.

Tip: plaats je algemene regels zo ver mogelijk bovenin de lijst en daaronder steeds de specifiekere regels. Hierdoor kan je eventuele acties overschrijven.
In de bestelling geschiedenis wordt bijgehouden welke regels zijn uitgevoerd en in welke volgorde dat dit is gedaan. Mocht je denken dat er ergens iets mis gaat of niet worden uitgevoerd, dan kan je dat hier zien of dat echt het geval is & de regels aanpassen.


Hoe vond je dit artikel?