Hoe gebruik je een barcodescanner in GoedGepickt?

Updated by Stan

In deze handleiding leggen we uit wat je kunt doen met een barcodescanner en hoe je deze moet instellen. GoedGepickt is een voornamelijk barcode gedreven applicatie. Door een barcodescanner te gebruiken, navigeer je vlug door naar producten, bestellingen, zendingen, magazijnlocaties, pickbakken, batch picklijsten, etc.

Ook kan je producten scannen in je bestelling om te controleren of je het juiste product hebt verzameld. Het aantal gepickte producten wordt dan automatisch verhoogd. Heb je een verkeerd product? Dan hoor je direct een fouttoon vanuit de computer.

Vrijwel elke hand barcodescanner welke functioneert als HID-scanner is te gebruiken in de webapplicatie van GoedGepickt. Zoek je door ons geteste hardware? Bekijk dan onze webshop.

Als je barcodescanner is ingesteld, kan je direct in GoedGepickt aan de slag. Je hoeft niet in een zoekveld te klikken om een barcodescan uit te voeren. Het is wel noodzakelijk om je internetbrowser op de voorgrond actief te hebben.

Barcodescanner instellen

Voor de zekerheid is het slim om eerst je barcodescanner te resetten naar fabrieksinstellingen. Meestal doe je dit door een barcode te scannen uit de handleiding van de scanner.

In de handleiding van je barcodescanner kan je ook de optie vinden om een return te geven na een barcode scan. Dit is voldoende om met een barcode in GoedGepickt te kunnen werken.

Een HID barcodescanner is een soort van toetsenbord, die heel snel achter elkaar karakters invoert in GoedGepickt & daarna een return/enter invoert als deze klaar is.

Controleren of de barcodescanner gereed is

Om te controleren of de barcodescanner gereed is om te gebruiken, open je bijvoorbeeld Word of Kladblok. Scan nu tweemaal de barcode achter elkaar, zonder een andere actie.

• Zie je 2 keer de barcode onder elkaar staan? Dan is je barcodescanner gereed om te gebruiken. Zo nee:
  • Staat de barcode 2 keer naast elkaar? Dan dien je in de instellingen van je barcodescanner in te stellen dat er een enter / return wordt gegeven nadat een barcode is gescand.

Vragen?

Nu weet je wat je kunt doen met een barcodescanner en hoe je deze moet instellen. Zijn er toch nog onduidelijkheden, heb je andere vragen of ideeën? Neem dan contact met ons op, wij helpen je graag!

Heb je bij GoedGepickt jouw hardware aangeschaft? Dan helpen wij je graag met het instellen van de hardware! Heb je vragen over producten die niet bij ons zijn aangeschaft? Neem dan contact op met je leverancier.