Amazon MWS marketplace koppelen aan GoedGepickt

Updated by Glenn Bastiaansen

Let op! De Amazon koppeling is momenteel in beta-fase. Alleen koppelen in overleg met team GoedGepickt. Op eigen risico.

In deze handleiding lees je hoe je Amazon als verkoopplatform koppelt aan GoedGepickt en van welke features je gebruik maakt. De koppeling zorgt ervoor dat je bestellingen automatisch worden geïmporteerd (op dit moment helaas zonder adresgegevens!). GoedGepickt zorgt er daarbij ook voor dat je voorraad altijd up-to-date blijft. Verkoop je iets in een andere webshop/verkoopplatform? Dan werkt GoedGepickt de voorraad in Amazon bij, zodat je geen producten verkoopt die je niet op voorraad hebt. Voor de zekerheid synchroniseren we ’s nachts nogmaals de voorraad, zodat we zeker weten dat alles overeen komt. GoedGepickt is leidend in de voorraad, pas je toch voorraad in Amazon aan dan zal deze 's nachts overschreven worden met de waarde uit GoedGepickt.

Standaard haalt GoedGepickt elke 15 minuten de bestellingen op uit de Amazon omgeving. Het is ook mogelijk om handmatig een actie te starten om de bestellingen binnen te halen zodat je last minute ook nog bestellingen kan verwerken.

Features

Bestellingen & producten uit Amazon kunnen automatisch worden geïmporteerd naar GoedGepickt waarbij direct de voorraad wordt bijgewerkt en er een pick opdracht wordt gegeneerd.

Producten importeren

Alle producten met een EAN code worden geïmporteerd in GoedGepickt of gematcht aan een bestaand product. We proberen eerst het product te matchen aan een EAN code, mocht dat niet lukken dan controleert het systeem of er een product bestaat met de EAN code vermeld in de productcode. Bij een nieuw product wordt direct de voorraad ingeladen.

Voorraad bijwerken & synchroniseren

Is er via een ander kanaal een product verkocht? Dan verzamelen wij de voorraadupdates die er nodig zijn en zetten deze in een bulk update door naar Amazon. Amazon heeft strenge limieten waardoor wij genoodzaakt zijn de voorraad bij te werken in bulk (1 keer per 5 minuten). Tevens controleert GoedGepickt ’s nachts voor de zekerheid nog een keer of de voorraad van je webshop/verkoopplatform nog in orde is.

Bestellingen importeren

GoedGepickt biedt de mogelijkheid om al je bestellingen uit Amazon op te halen. Zowel openstaande als afgeronde bestellingen kunnen worden geïmporteerd.

Let op! Er komen geen verzendgegevens mee met de bestellingen. Helaas hebben we op dit moment nog geen toegang tot de PII-data van Amazon, wat inhoudt dat we geen privacy-gegevens kunnen importeren, zoals de adresgegevens van een bestelling, deze dien je daarom zelf in te voeren. We zijn hier al geruime tijd mee bezig en hebben helaas geen verwachting wanneer dit gaat veranderen. 

Wel is het mogelijk om met een derde partij, zoals bijvoorbeeld Productflow, toch de adresgegevens direct in GoedGepickt te krijgen.

Bestelling status afronden + track&trace code verzenden naar Amazon

Bestelling in GoedGepickt verwerkt? Dan verwerken wij deze ook direct voor je in Amazon, automatisch! We koppelen direct de zending aan de bestelde producten in Amazon en ronden zo de bestellingen af. Hierdoor hoef je niet meer in te loggen in de bestelomgeving van Amazon.

Aan de slag!

Voordat je begint, check: Wanneer je jouw Amazon aanbod wilt linken aan bestaande GoedGepickt producten, zorg er dan voor dat al je producten in GoedGepickt een EAN-code & ASIN hebben waar GoedGepickt op kan matchen. Wanneer GoedGepickt geen match kan vinden zal er een nieuw product worden aangemaakt.

Via onderstaande stappen kan je Amazon MWS koppelen aan GoedGepickt. Hiervoor is geen technische (programmeer)kennis vereist.

Stap 1

Navigeer in GoedGepickt naar Instellingen -> Webshops -> Klik rechts in het scherm op + Koppel webshop en klik op Amazon. Klik hierna op Volgende.

Stap 2

Autoriseer vervolgens GoedGepickt eenvoudig door op de knop Installeer de GoedGepickt App in Amazon seller central te klikken. Door op deze knop te klikken wordt je doorverwijzen naar Amazon. Wanneer je in Amazon bent ingelogd krijg je hier de mogelijkheid om de GoedGepickt app toegang te geven tot je producten en bestellingen in Amazon. Zet een vinkje bij de voorwaarden en klik op Confirm.

Nadat je GoedGepickt toegang hebt gegeven, word je teruggestuurd naar GoedGepickt en heeft GoedGepickt de benodigde gegevens om een koppeling met jouw Amazon account op te zetten.

Stap 3

Loop vervolgens al de stappen in de webshop installatie wizard door. Hier krijg je de mogelijkheid om al je eigen voorkeuren aan te geven met betrekking tot de Amazon koppeling.

Stap 4

Belangrijk: De webshop koppeling is toegevoegd, nu de ASIN code nog!

Er zal automatisch een taak worden gestart die alle Amazon producten importeert in GoedGepickt. Echter is er nadat de product import klaar is nog 1 vervolgstap nodig.

Amazon heeft haar eigen vorm van een productcode, namelijk ASIN. Wanneer GoedGepickt een product binnenkrijgt in een bestelling, ontvangen we van Amazon alleen een ASIN terug. Om een goede koppeling te maken in een bestelling met je producten, moeten de ASINs worden geïmporteerd bij je producten in GoedGepickt.

Om de ASINs te importeren bij de producten in GoedGepickt navigeer je in GoedGepickt naar Instellingen > Webshops > Amazon webshop > bijwerken. Hier heb je de mogelijkheid om een producten import/update te starten, hier selecteer je vervolgens ASIN en klik je op Producten importeren om alle ASINs bij bestaande producten in GoedGepickt bij te werken.

Wanneer alle ASINs in GoedGepickt juist staan ingesteld, zal GoedGepickt automatisch de link kunnen leggen tussen de bestelde producten in Amazon en de producten in GoedGepickt en dit juist terugkoppelen wanneer je een Amazon bestelling in GoedGepickt afrond.

Vragen?

Nu weet je hoe je jouw Amazon account koppelt als verkoopplatform in GoedGepickt. Zijn er toch nog onduidelijkheden, heb je andere vragen of ideeën? Neem dan contact met ons op, wij helpen je graag!

Let op! De Amazon koppeling is momenteel in test-fase. Alleen koppelen in overleg met team GoedGepickt. Op eigen risico.


Hoe vond je dit artikel?