Bestellingen importeren via een Excel bestand

Updated by Tessa

In deze handleiding leggen we uit hoe je bestellingen kunt importeren of aanpassen via een Excel bestand. Dit kan handig zijn, wanneer je bijvoorbeeld regelmatig telefonisch bestellingen aanneemt van klanten en deze in een keer in GoedGepickt wilt zetten.

Voor het toevoegen van producten aan een enkele bestelling middels een Excel bestand, is een aparte handleiding.

Waar kun je bestellingen via Excel importeren?

Het importeren van bestellingen via een Excel bestand doe je via Tools in GoedGepickt. Hier druk je op "Bestellingen importeren (Excel)".

Vervolgens kies je het Excel bestand met bestellingen welke je wilt importeren in GoedGepickt. Het is niet nodig een bepaalde lay-out te gebruiken voor het Excel bestand.

Velden koppelen

In de volgende pagina koppel je de velden in GoedGepickt met de velden in je Excel bestand. Importeer je vaker bestellingen via Excel met een soortgelijk Excel bestand? Dan kun je onderaan deze pagina de gekoppelde velden opslaan zodat je de velden niet elke keer opnieuw hoeft te koppelen. Het enige wat je hoeft te doen om de gekoppelde velden op te slaan is onderaan de pagina een naam in te vullen en de bestellingenimport af te ronden.

Overzicht

Nadat je de velden hebt gekoppeld en naar de volgende pagina bent gegaan, zie je een overzicht van de bestellingen welke je gaat importen. Je ziet hier ook verschillende tabbladen met bestellingen welke nog niet en wel reeds bekend zijn in GoedGepickt. In dit overzicht worden maximaal 200 bestellingen aan je getoond. Druk op klaar om de import te starten.

Bestaande bestellingen bijwerken

Middels deze functionalteit kun je ook bestaande bestellingen bijwerken. Om dit te doen volg je precies dezelfde stappen als wanneer je nieuwe bestellingen wilt importeren. Let er bij het overzicht op dat je de instelling "werk bestaande bestellingen bij" aan hebt staan.

Vragen?

Nu weet je hoe je bestellingen in GoedGepickt kunt importeren of aanpassen via een Excel bestand. Zijn er toch nog onduidelijkheden, heb je andere vragen of ideeën? Neem dan contact met ons op, wij helpen je graag!