Wat is het verschil tussen de bestel statussen?

Updated 4 months ago by Stan Janssen

In deze handleiding wordt uitgelegd wat het verschil is tussen de bestel statussen.

De verkoopbestellingen in GoedGepickt hebben verschillende statussen. Automatisch worden statussen gewijzigd bij bepaalde acties die (automatisch) op de achtergrond worden bijgewerkt. Hieronder wordt uitgelegd wat deze statussen precies inhouden.

Te picken

De bestellingen met deze status zijn de bestellingen die verzameld kunnen gaan worden in je magazijn. Deze bestellingen zijn gemarkeerd als betaald & bevat producten die gepickt kunnen worden.

Standaard zijn alleen bestellingen waarvan alle producten op voorraad zijn te picken, maar handmatig of via een instelling kan je ook bestellingen in delen verzamelen.

Stel dat je bestelling met overboeking wordt betaald (bijvoorbeeld), dan wordt de bestelling onder de status In de wacht geplaatst. Geef je in jouw webshop aan dat de betaling is ontvangen of doet je betaalprovider dit automatisch voor je? Dan komt de bestelling automatisch weer onder Te picken te staan.

In verwerking

Dit zijn bestellingen welke op dit moment door iemand in het magazijn worden verwerkt. Dit betekent dus dat er iemand aan de slag is gegaan met deze bestelling. Een bestelling krijgt automatisch deze status op het moment dat er 1 product gepickt is of dat dit product in een single / batch picklijst geplaatst is.

Hierdoor voorkom je dat er meerdere mensen tegelijk met dezelfde bestelling aan de slag gaan.

Inpakbaar

Heb je de producten van je bestellingen gepickt via de mobiele app of via de picklijsten. Deze producten zijn wel verzameld, maar nog niet in een zending toegevoegd. Op het moment dat je een zending aanmaakt, wordt de bestelling automatisch naar een volgende status gezet.

In de wacht

Bestellingen welke nog niet zijn betaald volgens je verkoopplatform worden wel verwacht en heeft ook alvast de producten gereserveerd staan. Ook staan hier de bestellingen met backorders, waar dus producten van ontbreken in de voorraad. Op het moment dat producten weer op voorraad komen, worden deze bestellingen direct weer naar de juiste bestelstatus doorgezet.

Concept

Stel dat je een handmatige verkoopbestelling aanmaakt, maar deze nog niet hebt bevestigd, wordt deze bestelling als Concept opgeslagen. Je kan hier nog geen producten in picken en ook zie je nog niet welke voorraadlocaties er worden gebruikt. Nadat je op de knop Verwerk bestelling klikt, worden de locaties bepaald waar het product gepickt moet gaan worden.

Afgerond

Dit zijn alle bestellingen die compleet zijn verwerkt. Je kan bestellingen automatisch afronden na het aanmaken van een zending of als je geen zending aanmaakt, handmatig op de Afrond-knop klikken.

Vragen?

Zijn er toch nog onduidelijkheden, heb je andere vragen of ideeën? Neem dan contact met ons op, wij helpen je