Zalando bestellingen verwerken in GoedGepickt (tips)

Updated by Marleen

In deze handleiding geven wij tips om Zalando bestellingen te verwerken in GoedGepickt.

Wij hebben geen koppeling met Zalando. Je dient er zelf voor te zorgen dat de bestellingen via een ander verkoopplatform in GoedGepickt komen. Daarnaast geven wij tips om aan de eisen van Zalando te voldoen. Controleer zelf altijd goed of je aan alle eisen voldoet.

Zalando koppelen aan GoedGepickt

Het is niet mogelijk om Zalando direct aan GoedGepickt te koppelen. Wij hebben geen directe koppeling met Zalando. Je dient er zelf voor te zorgen dat de Zalando bestellingen via een ander verkoopplatform in GoedGepickt worden geïmporteerd.

Vereisten voor verkopen op Zalando

Zalando stelt verschillende eisen aan hoe en met welke formulieren je een bestelling verstuurt. In deze handleiding geven wij enkele tips om te voldoen aan deze eisen.

Wij hebben geen koppeling met Zalando en zijn niet op de hoogte van alle eisen. Controleer ten alle tijden zelf of je aan alle eisen voldoet.

Pakbon eisen Zalando

Betreft de pakbon eisen die Zalando heeft, kan je in GoedGepickt een automatische actie aanmaken, waarmee je een notitie kan toevoegen aan de pakbon. Zie hieronder een voorbeeld automatische actie;

Daarnaast wilt Zalando dat je de pakbon stuurt in de taal van de consument, middels de pakbon vertalingen is het mogelijk een vertaling in te stellen.

Voor Belgie (BE) raden wij aan de vertaling als NL/FR in te vullen.

Retourformulier eisen Zalando

Zalando stelt het verplicht om een retourformulier in hun opmaak mee te sturen. Middels een automatische actie kan je instellen om automatisch een retourformulier te genereren + printen bij een bestelling die aan de ingevulde condities voldoet. Je kiest hierbij welke template je wilt gebruiken, Zalando NL, en of je het retourformulier direct wilt printen na het aanmaken van een zending. Daarbij kan je dan ook meteen kiezen op welke printer je wilt printen (pakbon printer óf documentprinter).

Retourlabel eisen Zalando

Zalando stelt het verplicht om een retourlabel mee te sturen. Voor bepaalde verzendplatformen is het mogelijk om bij het aanmaken van een zending een retourlabel te genereren. Ook is het mogelijk om dit met een automatische actie in te stellen als optie bij een verzendmethode bij de actie: "Voeg voorkeur voor verzendmethode toe aan bestelling".

Vragen?

Nu weet je hoe je Zalando bestellingen in GoedGepickt kan verwerken. Zijn er toch nog onduidelijkheden, heb je andere vragen of ideeën? Neem dan contact met ons op, wij helpen je graag!


Hoe vond je dit artikel?