Third party app - Returnless

Updated by Stan

Importeer geautomatiseerd jouw aangemelde retouren vanuit Returnless in GoedGepickt. Met Returnless maak je het jouw klanten eenvoudig mogelijk om (delen van) een bestelling aan te melden als een retour. Op het moment dat de retour aangemeld & geaccepteerd is, wordt deze geïmporteerd in GoedGepickt.

De koppeling tussen Returnless en GoedGepickt is door GoedGepickt ontwikkeld. Heb je vragen over de koppeling? Neem dan contact met ons op. Heb je vragen over de werking van Returnless? Neem dan contact met Returnless op.

Onze Returnless-koppeling is ook geschikt voor fulfilment accounts. Je stel bij een fulfilmentaccount bij het koppelen een fulfilmentklant in zodat we alleen de data van de betreffende klant synchroniseren.

Aan de slag!

Middels onderstaande stappen wordt uitgelegd hoe je Returnless aan GoedGepickt kan koppelen. Hiervoor heb je geen ondersteuning nodig vanuit Returnless & GoedGepickt. Voer dit dus uit wanneer het jou uit komt!

 1. Log in op jouw retouromgeving bij Returnless en klik rechts bovenin op het hamburger-icoontje. Klik nu op API Keys:
 1. Klik rechts op API Key aanmaken (groene knop) en vul in de popup als label "GoedGepickt" in & klik op API Key aanmaken.
 2. Je ziet nu in je scherm de API-gegevens staan. Bewaar de API User & API Password om in te voeren in GoedGepickt. Je hebt deze in de volgende stappen nodig.
 3. Open GoedGepickt en navigeer naar Instellingen -> Third Party Apps -> Klik op Toevoegen.
 4. Klik hier op het logo van Returnless en klik op Volgende.
 1. Hier vullen we de API User en API Password in van Returnless, die we op hebben gehaald in stap 3. Klik daarna op Volgende.
 1. Er wordt gecontroleerd of de gegevens juist zijn. Klik nu op de knop Rond koppeling af om de integraties af te ronden. Op deze pagina zie je rechts in beeld URL's die je weer nodig hebt in Returnless.
 1. We gaan weer terug naar Returnless en klikken weer rechts bovenin op het hamburger-icoon. Nu kiezen we voor Integraties. Op deze pagina kiezen we voor Toevoegen van nieuwe integratie.
 1. Vul in de pop-up de volgende waarden in:
  Platform: Custom API
  Is actief: Ja
  Integration title: GoedGepickt
  Type: Webshop
  Order info URL: Vul hier de URL in, zoals je kan vinden in stap 7 hierboven. Incl. https + slash aan het einde.
  Webhook URL: Vul hier de URL in, zoals je kan vinden in stap 7 hierboven. Incl. https + slash aan het einde.
  API User: vul hier de API User in, zoals in stap 3
 1. Klik nu op Opslaan. Je integratie is afgerond.

Op het moment dat via jouw retourformulier in Returnless het bestelnummer + extra gegevens in worden gevuld, worden automatisch de bestelling details naar voren gehaald.

Goed om te weten;

Een aantal punten die wellicht handig zijn om te weten:

 • Enkel geaccepteerde retouren in Returnless worden geïmporteerd in GoedGepickt;
 • Retouren uit Returnless worden 1 keer per 2 uur automatisch geïmporteerd;
 • GoedGepickt geeft per orderitem / product ook de product tags mee zodat je deze kan gebruiken in de Return Rules van Returnless;
 • Op het moment dat je 1 van de producten niet accepteert als retour, wordt in Returnless je gehele retour als containing gemarkeerd;
 • Als de retour wordt gemarkeerd als afgerond, terwijl niet alle producten zijn gemarkeerd als afgerond.. wordt de retour gemarkeerd als checked. Als alle producten wel zijn gemarkeerd als afgerond, wordt de retour als afgerond gemarkeerd in Returnless.


Hoe vond je dit artikel?