Third party app - Returnless V2

Updated by Tessa

Importeer geautomatiseerd jouw aangemelde retouren vanuit Returnless in GoedGepickt. Met Returnless maak je het jouw klanten eenvoudig mogelijk om (delen van) een bestelling aan te melden als een retour. Op het moment dat de retour aangemeld & geaccepteerd is, wordt deze geïmporteerd in GoedGepickt.

De koppeling tussen Returnless en GoedGepickt is door GoedGepickt ontwikkeld. Heb je vragen over de koppeling? Neem dan contact met ons op. Heb je vragen over de werking van Returnless? Neem dan contact met Returnless op.

Onze Returnless-koppeling is ook geschikt voor fulfilment accounts. Je stel bij een fulfilmentaccount bij het koppelen een fulfilmentklant in zodat we alleen de data van de betreffende klant synchroniseren.

Aan de slag!

Middels onderstaande stappen wordt uitgelegd hoe je Returnless V2 aan GoedGepickt kan koppelen. Hiervoor heb je geen ondersteuning nodig vanuit Returnless & GoedGepickt. Voer dit dus uit wanneer het jou uit komt!

1. Log in op jouw retouromgeving bij Returnless en kies bovenin het scherm voor Settings en ga naar Integrations. Vervolgens selecteer je links in het menu API Keys:
  1. Klik rechtsbovenin op + Create API key. Hierna krijg je de volgende pop-up. Klik rechts op API Key aanmaken (blauwe knop) en vul in de pop-up als name "GoedGepickt" in & klik op Create API Key.
  1. Er verschijnt nu een API key in je scherm. Laat dit scherm open staan, deze heb je straks nodig.
  2. Open GoedGepickt en navigeer naar Instellingen -> Third Party Apps -> Klik op Toevoegen.
  3. Klik hier op het logo van Returnless V2 en klik op Volgende.
  1. Hier vullen we de API sleutel van Returnless en de webshop voor welke je Returnless wilt gebruiken, die we op hebben gehaald in stap 3. Klik daarna op Volgende.
  1. Er wordt gecontroleerd of de gegevens juist zijn. Klik nu op de knop Rond koppeling af om de integraties af te ronden. Op deze pagina zie je rechts in beeld URL's die je weer nodig hebt in Returnless.
  1. Ga terug naar Returnless en klik weer bovenin het scherm op Settings en ga naar Integrations. Hier kies je vervolgens voor Add new integration en kies voor Open integration.
  2. Er verschijnt een scherm welke je als volgt invult:

Title: GoedGepickt

Desciption: Naar wens in te vullen

Basic auth username: Vul hier de Basic auth username in welke je in GoedGepickt vindt.

Basic auth password: Vul hier de Basic auth password in welke je in GoedGepickt vindt.

Selecteer vervolgens alleen de checkbox van Search order. Hier vul je de waarde van Order info URL, welke je in GoedGepickt vindt.

1. Nu klik je op activate integration.
Wanneer je op deze knop klikt, verschijnt er een foutmelding onder de niet ingevulde velden. Deze foutmelding is doorgegeven aan Returnless en wordt verholpen. Ondertussen kun je toch verder wanneer je bij de lege velden de "Order info URL" invult maar de checkboxes niet aanvinkt.
  1. Ga vervolgens in Returnless naar Settings > Integrations > Webhooks. Hier klik je op Add endpoint. Er verschijnt een pop-up.
  2. Vul deze pop-up als volgt in:
    Endpoint: Vul hier de Webhook URL in welke je in GoedGepickt kunt vinden.
    Webhook signing secret: Kopieer deze data en plak het in GoedGepickt in het "Returnless webhook signing secret" veld.
    Sla de third party app in GoedGepickt op.
    Webhook description: Vul naar eigen wens in.
    Checkboxes: Selecteer alleen return.created.
  1. Klik op Create subscription.
  2. Ga naar Settings > Return forms > kies de settings van je retourformulier > selecteer dan integrations en selecteer de integratie welke je zojuist hebt aangemaakt.

Op het moment dat via jouw retourformulier in Returnless het bestelnummer + extra gegevens in worden gevuld door je klant, worden automatisch de bestelling details naar voren gehaald.

Goed om te weten;

Een aantal punten die wellicht handig zijn om te weten:

• Als de retour wordt gemarkeerd als afgerond, terwijl niet alle producten zijn gemarkeerd als afgerond dan wordt de retour gemarkeerd als checked. Als alle producten wel zijn gemarkeerd als afgerond, wordt de retour als afgerond gemarkeerd in Returnless.
  • In GoedGepickt kun je via Instellingen > Third Party Apps > Returnless zelf instellen welke statussen je kiest om afgeronde, gecontroleerde en afgekeurde statussen door te geven aan Returnless.